Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το άγχος που διακατέχει έναν γονέα όταν πρόκειται να έρθει στον κόσμο το μωράκι του! Είναι η στιγμή που αφήνει στην άκρη τα βιβλία που τον προετοίμασαν για το ταξίδι αυτό και μπαίνει στη δράση. Παρακάτω λοιπόν υπάρχουν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τον μέλλοντα γονιό να ανταπεξέλθει σε αναπάντεχες δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει με το μικρό του αγγελούδι.

Η φροντίδα ενός νεογέννητου δεν είναι κάτι απλό, από το τι ρούχα χρειάζεται ένα νεογέννητο μέχρι τα βρεφικά είδη και έπιπλα θα πρέπει να φτιάξετε μια λίστα για να κατευθυνθείτε σωστά. Ξεκινώντας, πρέπει να μιλήσουμε για τις περιστάσεις που θα χρειαστεί να φύγετε από το σπίτι και δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο πρόσωπο που μπορεί να προσέξει το βρέφος. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσετε μόνο του το μικρό σας! Καμία κάμερα ασφαλείας δεν πρόκειται να προστατεύσει το παιδί και του παρέχει την κατάλληλη ασφάλεια που χρειάζεται. Ανεξαρτήτως περίστασης το μωρό πρέπει να βρίσκεται με κάποιον ενήλικα για να το προσέχει και σε περίπτωση που χρειαστεί να  μετακινηθείτε είναι απαραίτητο να πάρετε μαζί και το μικρό σας σε ένα καροτσάκι η σύστημα μεταφοράς.

 

Η περιποίηση του μωρού απαιτεί συνεχή προσπάθεια. Μέχρι και ο γονιός που πιστεύει ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με τον βρεφικό πυρετό, κολικούς, δυσκοιλιότητα ή και βήχα. Αν και αυτές τις αρρώστιες τις συναντάμε συχνά σε μωρά και είναι απόλυτα ακίνδυνες ο οποιοσδήποτε γονιός είναι προφανές να ανησυχήσει. Η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε για αυτή τη περίσταση είναι να καλέσετε και να συμβουλευτείτε αμέσως τον παιδίατρο σας. Είναι καλό ο παιδίατρος του μωρού σας να γνωρίζει και να ενημερώνεται περιστασιακά για την υγεία του μωρού σας. Ακόμα και για την πιο ανούσια και περιττή ερώτηση μην φοβήθηκε να καλέσετε τον παιδίατρο σας και να πάρετε την απάντηση για τον προβληματισμό σας καθώς  ως γονείς είναι λογικό ανησυχείτε για την υγεία και την ευεξία του μικρού σας.

 

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι κατά την φροντίδα του νεογέννητου πρέπει να είστε απόλυτα καθαροί και να χρησιμοποιείτε απορρυπαντικά για μωρά. Πρέπει να πλένετε συστηματικά τα χέρια σας ειδικά αν πρόκειται να θηλάσετε το μωρό σας ή να το κάνετε μπάνιο. Τα υγρά μαντηλάκια καθαρισμού θα σας φανούν απόλυτα χρήσιμα ειδικά στις εξόδους σας με το μωρό σε κάποιο πάρκο η παιδική χαρά που υπάρχει πολύ σκόνη. Όσο αναφορά τον θηλασμό του μωρού μην να πιέζετε το μικρό σας να φάει και μην προσπαθείτε να δημιουργήσετε οι ίδιοι το πρόγραμμα ταΐσματος του , αντίθετα πρέπει να περιμένετε από μόνο του το μικρό να σας δώσει σημάδια ότι πεινάει. Καθώς μεγαλώνει θα μπορέσετε τελικά να σταθεροποιήσετε το πρόγραμμα του και να έχετε πιο συγκεκριμένες ώρες ταΐσματος.