Πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι στην Έδεσσα συνάντηση με τον βουλευτή της ΝΔ στον νομό μας κ. Βασιλειάδη Λάκη. (Είχε προηγηθεί δημόσιο κάλεσμα του σωματείου μας)

Στη συζήτηση κυριάρχησε το οριζόντιο φορολογικό νομοσχέδιο, η αύξηση του ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά και τον καφέ, τα εργασιακά και διοικητικά θέματα όπως η κατάσταση που επικρατεί με τα πνευματικά δικαιώματα.
Μεταφέραμε στον κ. Βασιλειάδη την έντονη δυσαρέσκεια των συναδέλφων για τις αλλαγές που θα φέρει στον χάρτη της εστίασης το φορολογικό, καθιστώντας τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις μη βιώσιμες πλέον, καθώς και τις προτάσεις μας σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου.
Όσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ του γνωστοποιήσαμε την επιστολή προς τον πρωθυπουργό , τον υπουργό οικονομικών και τον σύνδεσμο Ελλήνων βιομηχάνων αναψυκτικών του Estiasigreece που υπογράφουμε εμείς και άλλα 27 σωματεία από όλη την Ελλάδα για την πρόθεση μας να αποσύρουμε από 1/1/24 τα μη αλκοολούχα ποτά από τους καταλόγους αν δεν αποσυρθεί το μέτρο.
Ενημερωμένος σε θέματα της εστίασης άνοιξε την ατζέντα και η συζήτηση έγινε πιο αναλυτική και εποικοδομητική.
Τέλος παραδώσαμε εγγράφως όλες τις παρεμβάσεις / ενστάσεις / προτάσεις μας για εξορθολογισμό του κλάδου αλλά και το τελευταίο ψήφισμα από την κινητοποίηση της 22/11.
Τις επόμενες ημέρες που απέμειναν μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου και του μέτρου για αυξήσεις στο ΦΠΑ, θα εξαντλήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις όλα τα περιθώρια αναίρεσης ή τροποποίησης τους με τις παρεμβάσεις και τις αντιδράσεις μας.