Το μπάσκετ συγκαταλέγεται δικαιολογημένα ανάμεσα στα κορυφαία και πιο συναρπαστικά αθλήματα παγκοσμίως. Αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για τους φίλους του διαδικτυακού στοιχήματος προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες σε pre-game και στοίχημα live αποδόσεις. Καθημερινά διεξάγονται εκατοντάδες αναμετρήσεις μπάσκετ γεγονός που μπορεί να αποπροσανατολίσει ακόμα και τους πιο έμπειρους παίκτες.

 

Να κάνουμε κατανοητό εξαρχής πως στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία. Μία αναμέτρηση συνεχίζεται μέσα από παρατάσεις  μέχρι  την ανάδειξη του τελικού νικητή. Χαρακτηρίζεται ως ένα ‘’δίκαιο άθλημα’’ καθώς τις περισσότερες φορές κερδίζει η ομάδα που θα πραγματοποιήσει την καλύτερη εμφάνιση μέσα στο παρκέ. Στοιχηματικά ωστόσο προσφέρει εκατοντάδες επιλογές και ικανοποιητικές αποδόσεις για να έχετε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Ας δούμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε εύκολα και με ασφάλεια όλο τον όγκο πληροφοριών που βρίσκετε στο διαδίκτυο σχετικά με το στοίχημα μπάσκετ.

 

Ορολογία στο μπάσκετ

 

Το μπάσκετ είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι σε θέματα κανονισμών και στρατηγικής. Για τους παίκτες του στοιχήματος είναι βασική προτεραιότητα η γνώση της ορολογίας που χρησιμοποιείται από τις εταιρίες και το είδος των στοιχηματικών αγορών που αφορούν. Οι βασικότεροι τύποι στοιχημάτων έχουν να κάνουν με

  •     Νικητή αγώνα: Το πιο κλασικό ποντάρισμα στο μπάσκετ με 2 επιλογές ή 3 επιλογές ανάλογα τη στοιχηματική εταιρία που επιλέγετε. Εδώ η ισοπαλία μετράει για την κανονική διάρκεια της αναμέτρησης καθώς όπως προαναφέραμε στο μπάσκετ ο αγώνας συνεχίζεται με 5λεπτη παράταση μέχρι την ανάδειξη του νικητή.
  •     Handicap: Στην προσπάθεια οι bookmakers να εξισορροπήσουν τις αποδόσεις μεταξύ φαβορί και αουτσάιντερ χρησιμοποιούν το handicap σε μεγάλο αριθμό στοιχηματικών επιλογών. Τοποθετούν ένα όριο πάνω ή κάτω από το οποίο ορίζεται ο νικητής και μπορούν να δημιουργήσουν ανταγωνιστικές αποδόσεις υπέρ του ενός ή του άλλου αντιπάλου.

Στοιχήματα Over / Under: Μεγάλος αριθμός παικτών αποφεύγει στοιχήματα στον νικητή αγώνα και επιλέγει να ασχοληθεί με τους Συνολικούς πόντους που θα επιτευχθούν σε μία αναμέτρηση. To Over / Under είναι από τις πιο δημοφιλείς αγορές όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά σε όλα σχεδόν τα αθλήματα.

  •     Στατιστικά Παικτών ή Ομάδων: Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν αγορές που έχουν να κάνουν με τις ατομικές επιδόσεις των παικτών ή τις συνολικές επιδόσεις μίας ομάδας. Πολλές φορές οι αγορές αυτές έχουν την μορφή Over / Under ή ακόμα και Heads Up με συγκρίσεις παικτών.

 

Ζωντανό Στοίχημα

 

Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα με έντονες διακυμάνσεις στο σκορ και τις επιδόσεις των ομάδων. Οι έμπειροι παίκτες περιμένουν τις αυξομειώσεις των αποδόσεων στο ζωντανό στοίχημα και ανάλογα την εξέλιξη της αναμέτρησης τοποθετούν τα πονταρίσματά τους υπό τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. Το κακό ξεκίνημα σε μία αναμέτρηση  ενός φαβορί σίγουρα θα ανεβάσει τις χαμηλές αποδόσεις που θα βρίσκατε στο pre-game στοίχημα. Η υπομονή είναι ένα εργαλείο πολύ χρήσιμο για τους παίκτες του στοιχήματος και μπορεί να σας οδηγήσει σε σημαντικές νίκες στο live betting.

 

Ανάλυση στατιστικών στοιχείων

 

Τα στατιστικά στοιχεία είναι ένα βασικό κομμάτι του μπάσκετ όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Η στρατηγική και ο τρόπος που αντιμετωπίζουν οι ομάδες κάθε αναμέτρηση προέρχεται σε μεγάλο κομμάτι από τις πληροφορίες που αντλούν πριν ή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σκέφτεται και ο παίκτης του στοιχήματος. Αξιοποιήστε τις πληροφορίες που συλλέγετε στο διαδίκτυο, μελετήστε καλά τα στατιστικά κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και τοποθετήστε με μεγαλύτερη επιτυχία τα πονταρίσματά σας. Μην βάζετε στοιχήματα στην τύχη και αποφύγετε να ακολουθείτε αυτά που προτείνουν οι bookmakers στις πρώτες γραμμές των στοιχηματικών τους αγορών.

 

Κάνω προσωπικές εκτιμήσεις για το φαβορί

 

Οι στοιχηματικές εταιρίες σε καμία περίπτωση δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα και στοχεύουν ξεκάθαρα στο κέρδος. Χρησιμοποιούν την γκανιότα για να εξασφαλίσουν την πληρωμή τους και στη συνέχεια προσπαθούν με διάφορα εργαλεία να εκτιμήσουν τις αποδόσεις των στοιχηματικών αγορών. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και εσείς πριν ακουμπήσετε πάνω στις αποδόσεις των bookmakers. Διαβάστε όσο καλύτερα γίνεται μία αναμέτρηση, δείτε την αγωνιστική κατάσταση των δύο αντιπάλων και προσπαθήστε να βγάλετε τις δικές σας αποδόσεις. Αν αυτές πλησιάζουν τις εκτιμήσεις των bookmakers τότε δεν έχετε παρά να τις ακολουθήσετε. Αν πάλι απέχουν πολύ από αυτό που σας προτείνετε δεν έχετε παρά να ρισκάρετε προς τη δική σας έμπνευση. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν κάνει λάθος εκτίμηση και αλλάζουν τις αποδόσεις τους λίγο πριν ή με την έναρξη ενός αγώνα.