Την πρόταση για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου Βόρας – Καϊμάκτσαλαν κατέθεσε η ΕΤΑΔ, στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Τουρισμού για τον εκσυγχρονισμό των χιονοδρομικών κέντρων της χώρας, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Πρόκειται για πρόταση που περιλαμβάνει παρεμβάσεις, συνολικού ύψους άνω των 8,5 εκ. ευρώ, οι οποίες αναμένεται να αναμορφώσουν την εικόνα του χιονοδρομικού και να εκσυγχρονίσουν τις υποδομές του.

Αυτό ήταν το περιεχόμενο της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Πέλλας, Διονύση Σταμενίτη με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου.

Το ζήτημα το παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ενημερώνοντας για την εξέλιξη του με ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, τους επόμενους μήνες αναμένεται και η δημοσίευση της πρόσκλησης για τον Ιαματικό Τουρισμό,  που θα αφορά έργα τουριστικής ανάπτυξης που στοχεύουν στην προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, μέσα από την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της χώρας. Για τη συγκεκριμένη δράση, που αφορά τα Ιαματικά Λουτρά Πόζαρ, ο Διονύσης Σταμενίτης μαζί με τον Δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση, τον περασμένο Ιούλιο πραγματοποιήσαν συνάντηση με την Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη, την οποία και ενημέρωσαν ότι υπάρχουν έτοιμες μελέτες, που αφορούν έργα αναβάθμισης των Λουτρών Πόζαρ αλλά και ανάπλασης του οικισμού (ύψους 3.000.000 εκ. ευρώ).