Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η επιλογή του κατάλληλου δώρου για ένα παιδί μπορεί να αποτελέσει πραγματική πρόκληση. Τα παιδιά περιμένουν κάθε χρόνο καρτερικά τη μέρα των Χριστουγέννων, όπου θα δουν κάτω από το δέντρο τα δώρα τους. Για τους γονείς, που έχουν να αγοράσουν τα δώρα πολλές φορές αυτή η διαδικασία μπορεί να αποτελέσει σπαζοκεφαλιά. Αναζητώντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ διασκέδασης και εκπαίδευσης, ανακαλύπτουμε τα πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα δώρα. Σαφώς, ανάλογα με την ηλικία στην οποία απευθυνόμαστε τα δώρα μπορεί να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Για τα προσχολικά παιδιά, τα δώρα μπορούν να σηματοδοτήσουν την έναρξη μιας μαγικής περιπέτειας. Εκλεπτυσμένα παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι η καρδιά αυτού του ταξιδιού. Εκπαιδευτικά παιχνίδια όπως παζλ, εκπαιδευτικά βιβλία και παιχνίδια κατασκευών αναπτύσσουν τις γνωστικές και δημιουργικές δεξιότητες των παιδιών, ενώ ταυτόχρονα τους παρέχουν ατελείωτες ώρες ψυχαγωγίας.

 

Αλλαξιέρες

Για τα νεογέννητα παραδείγματος χάρη, που ακόμα δεν έχουν την αντίληψη του δώρου ή την προτίμηση στο είδος τους,  οι αλλαξιέρες μωρού αποτελούν ένα ιδανικό δώρο. Είναι ένα δώρο-εργαλείο που θα κάνει τη ζωή των γονιών και του μωρού τους πολύ ευκολότερη. Μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε πολύ μεγάλη ποικιλία σχεδίων που να ταιριάζουν στην αισθητική αλλά επίσης πολύ σημαντικό, να ταιριάζουν και στη διαρρύθμιση του χώρου μας.  Η συνδυασμένη άνεση και πρακτικότητα τους δημιουργούν έναν χώρο αφήγησης και φροντίδας γεμάτο θετικές εντυπώσεις.

 

Πατίνι Scoot & Ride: Η Περιπέτεια της Κίνησης

Για τα πιο μεγάλα παιδιά, το πατίνι scoot and ride ανοίγει τον δρόμο για ατελείωτες ώρες παιχνιδιού και φυσικής δραστηριότητας. Με σχεδιασμό που μεγαλώνει μαζί τους, αποτελεί το ιδανικό δώρο για να ανακαλύψουν τη χαρά της κίνησης και της εξερεύνησης. Είναι ένας πολύ εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσουμε την ισορροπία του παιδιού μας. Όσο περνάνε τα χρόνια το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο μειώνεται όλο και περισσότερο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να μην κινούνται και να μην κουράζονται επαρκώς στη διάρκεια της μέρας και έτσι να δημιουργούνται διαταραχές ύπνου. Με παιχνίδια όπως το πατίνι, μπορούμε να βοηθήσουμε στην εκτόνωση της συσσορευμένης ενέργειας που υπάρχει στα παιδιά των μικρών ηλικιών.

 

Επιτραπέζια παιχνίδια

Πέρα από τη φυσική άσκηση είναι πολύ σημαντική και η άσκηση του μυαλού. Γι’ αυτό το λόγο μπορούμε να επιλέξουμε κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι. Τα επιτραπέζια είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εξασκήσουμε την οξυδέρκεια του παιδιού μας και να του διδάξουμε την ευγενή άμιλλα, την ομαδικότητα.

Με αυτές τις προτάσεις, εξασφαλίζουμε όχι μόνο ευτυχισμένα παιδικά χαμόγελα αλλά και μια μακροχρόνια αξία που θα συνοδεύει τα παιδιά καθώς μεγαλώνουν.