Να τα πούμε?

Ο τίτλος της εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός σύλλογος ΒΑΡΟΣΙ Έδεσσας, το Ωδείο Δήμου ΈΔΕΣΣΑΣ και η ΔΗΚΕΔΕ, την Τρίτη τ19/12/2023 το απόγευμα.
Και τα είπανε… Έψαλαν παραδοσιακά τα ΚΑΛΑΝΤΑ στα σοκάκια της παλιάς γειτονιάς, ενώ το “μπαξίσι” από τα φιλόξενα ξενοδοχεία του Βαροσίου, ήταν πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα Χριστουγεννιάτικα.
Ζωντάνεψε η γειτονιά, με το καλάντισμα από μέλη και φίλους του Συλλόγου ΒΑΡΟΣΙ και του Ωδείου Δήμου Έδεσσας. Το ακορντεόν της καλλιτεχνικής Διευθύντριας του Ωδείου κ. Ευαγγελίας Βελή – Κοσμά, συνόδευε τους συμμετέχοντες, ενώ η παρουσία του μαέστρου της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου κ. Αλέξανδρου Σοφρώνη, έδινε το ρυθμό.
Το Καλάντισμα συνεχίστηκε ως την πλατεία 25ης Μαρτίου, όπου την σκυτάλη της γιορτινής ατμόσφαιρας πήραν οι νέοι, με φόντο το Ταχυδρομείο του Αι-Βασίλη.
Η ροκ συναυλία με τους “Stage Revolution” , διασκεύασε τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και έκλεισε με ιδιαίτερο τρόπο τη βραδιά.
Το παραδοσιακό και το σύγχρονο, το παλιό και το νέο, αντάμωσαν και έδεσαν αρμονικά τις εκφράσεις τους.
Ο Σύλλογος ΒΑΡΟΣΙ ευχαριστεί θερμά το Ωδείο του Δήμου Έδεσσας και τη ΔΗΚΕΔΕ για τη συνεργασία, τα ξενοδοχεία για την ευχάριστη υποδοχή και όλους/ες που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.
Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου
ΒΑΡΟΣΙ ΕΔΕΣΣΑΣ