Τα 3ο Προκριματικό Πρωτάθλημα της Ένωσης taekwondo Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο 8 έως 10 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου “Κωνσταντοπούλειο”.


Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε με πλήθος συμμετοχών και ήταν το 3ο προκριματικό πρωτάθλημα της ένωσης με σκοπό της στελέχωση των επίλεκτων ομάδων της Εταβε για το 2024.


Εισαγωγή στα κλιμάκια επιτυγχάνουν οι αθλητές με τη μεγαλύτερη βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα τρία προκριματικά και το πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Ο Α. Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ συμμετείχε με 8 αθλητές εκ των οποίων οι 8 στα μετάλλια.
Ποιο συγκεκριμένα στο Αγωνιστικό πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στις 9-10 Δεκεμβρίου αγωνίστηκαν κ έλαβαν τις εξής θέσεις:


1η θέση και χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία εως 65 κιλά παίδων 2010 κατάφερε να φέρει ο Τρυφωνίδης Ευθύμιος εξασφαλίζοντας έτσι τη θέση του στα κλιμάκια για το 2024.

1η θέση για την Τάνη Χριστίνα στις παγκορασίδες 2014 (-49 κιλά)

2η θέση μετά από τρεις αγώνες για την Μπιρόζη Μαγδαληνή στην κατηγορία -33 κιλά παγκορασίδων 2014.

2η θέση για τη Κουρέστη Αθηνά στην κατηγορία -45 κιλά κορασίδων

3η θέση για για τον Παλτίδη Παύλο στην κατηγορία -30 κιλά πανπαίδων 2014

3η θέση για την πρωτοεμφανιζόμενη Τεκνίδου Ειρήνη στην κατηγορία -45 κιλά 2014

3η θέση επίσης για τον πρωτοεμφανιζόμενο Μιτσάνη Χρήστο στην κατηγορία εφήβων 2009
Ενώ χωρίς διάκριση αγωνίστηκαν η Μούκα Ελένη και Παπαστεργιοπουλου Λυδία.

Το Τεχνικό Πρωτάθλημα (poomsae) που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατάφερε να φέρει για άλλη μία φορά ο Πάσχος Δημήτρης.
Χωρίς διάκριση στο τεχνικό πρωτάθλημα αγωνίστηκαν οι Τσικιρδέκη Μαριέττα, η Αμπατζη Μαρία, η Παπαστεριοπούλου Λυδία και η Κουρέστη Αθηνά. Πέρασαν όλοι στο τελικό χωρίς όμως να καταφέρουν να διακριθούν.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου πριν την διεξαγωγή του τρίτου προκριματικού διεξήχθη το Πανελλήνιο Τεχνικό Πρωτάθλημα 2023.


Από τον Α. Σ. Έδεσσας συμμετείχαν οι Τσικίρδέκη Μαριέττα και η Αμπατζή Μαρία και οι δύο πέρασαν στην τελική οκτάδα χωρίς όμως να καταφέρουν να συγκεντρώσουν τη βαθμολογία που θα τους χαρίσει μετάλλιο.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλη την ομάδα για αυτή τη συμμετοχή τους όπως και τις προπονήτριες Μπιρόζη Ιορδάνα και Μπιρόζη Σωτήρια που συνόδεψαν την ομάδα.
Αναμένουμε την ανάρτηση των τελικών αποτελεσμάτων και την εισαγωγή των αθλητών στα κλιμάκια. Με μία πρώτη εκτίμηση τρεις αθλητές μας θα είναι μέλη των κλιμακίων για το 2024.