Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα

Συνελήφθησαν χθες (8 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Δίωξης Λαθρεμπορίου και Διασυνοριακού Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο αλλοδαποί άνδρες, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο, κατελήφθησαν να μεταφέρουν μέσα σε αποσκευές 1.200 πακέτα τσιγάρων (24.000 τεμάχια τσιγάρων), για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο αρμόδιο τελωνείο.

 

Εξιχνίαση κλοπής Από το Αστυνομικό Τμήμα Δίου – Ολύμπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άνδρα, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το μεσημέρι της 2 Δεκεμβρίου 2023 σε περιοχή της Πιερίας, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης από την κατοχή ηλικιωμένης ημεδαπής, το χρηματικό ποσό των 550 ευρώ.
Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων Συνελήφθη χθες (8 Δεκεμβρίου 2023) το απόγευμα σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, ημεδαπή γυναίκα, καθώς σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας της, κατελήφθη να έχει θέσει σε λειτουργία 20 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και έναν κεντρικό υπολογιστή (server), μέσω του οποίου να μετατρέπει τα ηλεκτρονικά τυχερά παίγνια που διενεργούνταν στις οθόνες των υπολογιστών, σε νόμιμες ιστοσελίδες, παρεμποδίζοντας τον αστυνομικό έλεγχο. Κατασχέθηκε ο παραπάνω κεντρικός υπολογιστής του καταστήματος.