Ο Γιώργος Καρασμάνης, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στην αποψινή ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πέλλας και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Νέο Δικαστικό Χάρτη της χώρας, όλο το προηγούμενο διάστημα και για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα δύο Πρωτοδικεία μας, ήταν σε συνεχείς επαφές και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου. Παράλληλα, με ενημερωτικά σημειώματα και παρουσίαση όλων των στοιχείων, ζητούσε να γίνουν αποδεκτά τα ειδικά τοπικά χαρακτηριστικά του Νομού μας.

Ειδικότερα σήμερα στις 15.30 είχε συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη με τον οποίο συζήτησαν αναλυτικά το θέμα. Ο Υπουργός γνωρίζοντας άριστα – και ως ¨γείτονας¨- τον Νομό μας, είπε στον Γιώργο Καρασμάνη ότι ο χαρακτηρισμός της Πέλλας ως παραμεθόριου στο σύνολό του λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και δίνει τη λύση για την πλήρη αυτονομία των δύο Πρωτοδικείων μας και για την αναβάθμιση των Ειρηνοδικείων Αλμωπίας και Σκύδρας.

Να σημειωθεί ότι ο Νομός Πέλλας χαρακτηρίστηκε παραμεθόριος στο σύνολό του το 2007 με εισήγηση της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής της οποίας Πρόεδρος ήταν ο πρώην Υπουργός και, μάλιστα, η διάταξη αυτή ψηφίστηκε ομόφωνα από όλα τα κόμματα!