Σε όλη την Ελλάδα, από τη Θεσσαλία, την Ήπειρο και τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο και την Κρήτη, οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας τα αυτονόητα: μείωση του κόστους παραγωγής, κατώτατες εγγυημένες τιμές, στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζεται και να αποζημιώνεται η παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και τις νόσους στο 100%, έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία της παραγωγής και της ζωής.

Ο αγώνας των Ελλήνων αγροτών, ο αγώνας των αγροτών της Πέλλας, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της περιοχής μας, είναι αγώνας επιβίωσης.

Την ώρα που οι καταναλωτές βλέπουν καθημερινά τις τιμές των προϊόντων να αυξάνονται στο ράφι, ενώ είναι καθηλωμένες στο χωράφι, η μείωση του κόστους παραγωγής για τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο είναι μονόδρομος. Οι φυσικές καταστροφές ως συνέπεια της κλιματικής κρίσης έχουν άμεσο αντίκτυπο στην αγροτική παραγωγή, με τον κίνδυνο της κατάρρευσης και της ερημοποίησης της υπαίθρου να είναι ορατός, αν δεν υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και θωράκισης.

Ο κύριος Αυγενάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντί να ψάχνουν υποκινητές, να καλλιεργούν τον κοινωνικό αυτοματισμό και να χρησιμοποιούν βία απέναντι στους αγωνιζόμενους αγρότες, να ακούσουν τα αιτήματά τους και να δώσουν λύση στα προβλήματα, που δεν αφορούν μόνο τους ίδιους αλλά όλη την κοινωνία.

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου.

 

 

 

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ