Η Δημιουργία Ξανά ολοκλήρωσε το Συνέδριο της την Παρασκευή 19/1 με την ανακήρυξη του νέου Προέδρου Βαγγέλη Ακτσαλή, πλαστικού χειρουργού από την Θεσσαλονίκη και την εκλογή των νέων θεσμικών οργάνων του κόμματος.

Προηγήθηκαν προσυνεδριακές διαδικτυακές συναντήσεις των μελών, συζήτηση των προτάσεων στο συνεδριακό forum και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για την αλλαγή καταστατικού μέσω πλατφορμών που δημιούργησε και οργάνωσε ο Νικόλας Αντιμησιάρης, μέλος του Π.Σ. που ζει και εργάζεται στην Βοστώνη, ΗΠΑ.

Πέρα και πάνω από ένα κόμμα, η Δημιουργία Ξανά είναι μια Κοινότητα Πολιτών που εδώ και καιρό έχει ενστερνιστεί εμπράκτως τις πολλαπλές ωφέλειες των σύγχρονων μέσων, διοργανώνοντας ένα e- συνέδριο με μηδενικό πράσινο αποτύπωμα!

Στο πρώτο του μήνυμα ο νέος Πρόεδρος Βαγγέλης Ακτσαλής ευχαρίστησε τους σύνεδρους που «επέλεξαν να του αναθέσουν το τεράστιο καθήκον να οδηγήσει το κόμμα εκεί που αξίζουν να είναι οι ιδέες που πρεσβεύει» και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να στοιχηθούν δίπλα του στην κοινή προσπάθεια «να συμβάλλουμε με όσες δυνάμεις μας εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός στη διαμόρφωση μιας Ελλάδας δικαιότερης, πιο αξιοκρατικής και με περισσότερες ευκαιρίες για όλες και όλους».