Σειρά χρήσιμων συναντήσεων, μεταξύ των οποίων με τους Υφυπουργούς Δικαιοσύνης και Κλιματικής Κρίσης, πραγματοποίησε, την Τρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, κ. Ιορδάνης Τζαμτζής, με σκοπό να διεκδικήσει την διευθέτηση ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.

Μία από τις προτεραιότητες του κ. Τζαμτζή είναι η απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης, στην Π.Ε. Πέλλα . Μαζί με τον Δήμαρχο Έδεσσας, κ. Γιάννη Τσεπκεντζή,  επισκέφθηκαν τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιάννη Μπούγα και του έθεσαν από κοινού την αναγκαιότητα  παραμονής και λειτουργίας των δύο Πρωτοδικείων, Έδεσσας και Γιαννιτσών, καθώς και των Ειρηνοδικείων της Πέλλας.

Ο κ. Μπούγας τους παρείχε τη διαβεβαίωση ότι τα Πρωτοδικεία δεν θα απομακρυνθούν και ο δικαστικός χάρτης της Π.Ε. Πέλλας θα παραμείνει αμετάβλητος.

Με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο κ. Τζαμτζής συζήτησε για θέματα Πολιτικής Προστασίας, με έμφαση στις ζημιές που έχει υποστεί η Πέλλα, εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζήτησε την περαιτέρω ενίσχυση της χρηματοδότησης για τις ζημιές που έχουν καταγραφεί στο Νομό.

Επί πλέον ο κ. Τζαμτζής υπέβαλε αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών για την εκπόνηση σχετικής μελέτης και εν συνεχεία την ένταξη στο πρόγραμμα του Υπουργείου, της κατασκευής νέας γέφυρας στο Αρσένι, επί του ποταμού Αλμωπαίου.