Με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών είχε χθες ο Γιώργος Καρασμάνης, με τη συζήτηση να περιστρέφεται στα έργα του ΠΑΑ 2014-2020 – το οποίο εκπονήθηκε επί υπουργίας του Γιώργου Καρασμάνη –  και επικεντρώθηκε στα έργα που αφορούν στον Νομό μας.

Κύριο δε θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το Φράγμα Αλμωπαίου, του οποίου την εξέλιξη υλοποίησης, ο πρώην Υπουργός παρακολουθεί από κοντά και αδιάλειπτα.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι ο ¨ανταγωνιστικός διάλογος¨ για το αρδευτικό δίκτυο με τις τέσσερις (4) εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα – στις 8 και 9 Ιανουαρίου – και μέχρι τις 30 Απριλίου θα κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές προκειμένου να επιλεγεί ο προσωρινός και εν συνεχεία ο οριστικός ανάδοχος.

Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κατασκευή του αρδευτικού δικτύου δεδομένου ότι ο χρόνος υλοποίησης του έργου ήταν για τις 31 Δεκεμβρίου 2025, αλλά έχει δοθεί παράταση έως 30 Ιουνίου 2026. Το κυρίως φράγμα (ταμιευτήρας – λίμνη), θα υλοποιηθεί μέσω του ΠΑΑ 2014-2020/22 (Μέτρο 4.3.1.) πρόκειται δε όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας να προκηρυχθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Γιώργος Καρασμάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον κ. Παπαγιαννίδη, ο οποίος με την τεράστια εμπειρία, τις γνώσεις και τις συνεχείς προσπάθειές του παρέκαμψε κάθε δυσκολία, δρομολογώντας όλες τις διαδικασίες για την υλοποίηση του φράγματος και ζήτησε αυτές να επιταχυνθούν ακόμα περισσότερο.

Ενός έργου μεγάλου, πολλαπλής χρησιμότητας για τον Νομό μας, που θα αρδεύσει χιλιάδες στρέμματα, θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αγροτική, περιβαλλοντική, τουριστική και γενικότερα οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

Ενός έργου εμβληματικού με το οποίο ο πρώην Υπουργός έχει ταυτιστεί απόλυτα και σε όλα τα επίπεδα, και το οποίο έχει τη σφραγίδα των Κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και την εξ αρχής δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατασκευή του.