30/01/2024 και ώρα 12.00 , στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Καταστήματος της Δ/νσης Αστυνομίας Πέλλας, με πρωτοβουλία της Τοπικής Διοίκησης Πέλλας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών [Ι.Ρ.Α] ,στα πλαίσια των δράσεων που αναπτύσσει,για τη δημιουργία πνεύματος αλληλεγγύης,   φιλίας και αδελφοσύνης των αστυνομικών και των οικογενειών τους, τη στήριξη του Έλληνα αστυνομικού και του έργου του, ως και για  τη διευκόλυνση στην ανταλλαγή επαγγελματικών γνώσεων και εμπειριών μεταξύ μας, μετά και το πρόσφατο περιστατικό της απώλειας συναδέλφου, θύματος της οπαδικής βίας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «πρώτες βοήθειες/αιμοστατική αντιμετώπιση τραυματία  με χρήση  ιμάντα ίσχαιμης επίδεσης [ΤΟΥΡΝΙΚΕ]»,  με προσκεκλημένο ως ομιλητή/εκπαιδευτή  ιατρό του ΓΝ Έδεσσας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα ενώπιον κοινού, αποτελούμενου από αστυνομικούς του Νομού, επικεντρώνοντας στην αντιμετώπιση κατά τις πρώτες στιγμές τραυματία συναδέλφου που προσβάλλεται στο πεδίο κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και αιμορραγεί ,μέχρι να καταφθάσουν και να αναλάβουν οι αρμόδιοι υγιονομικοί την περίθαλψή του.

Ακολούθως παραδόθηκε στην Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας ικανός αριθμός ανάλογων μέσων [ ιμάντες ίσχαιμης επίδεσης – ΤΟΥΡΝΙΚΕ ] ,τα οποία εξασφάλισε η Τοπική μας με την πολύτιμη συνδρομή του Αντιδημάρχου Έδεσσας κ. ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ Άλκη, προκειμένου να κατανεμηθούν στις Αστυνομικές Υπηρεσίες , ώστε να  εξοπλισθούν  τα περιπολικά οχήματα τους, αλλά και η Διμοιρία Υποστήριξης, για να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης του προσωπικού.

Η Τοπική Διοίκησης Πέλλας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών [Ι.Ρ.Α] ευχαριστεί για την ανταπόκρισή της τη Δ/νση Αστυνομίας Πέλλας στην πρωτοβουλία μας αυτή και προσωπικά τον Ταξίαρχο μας κ. ΠΕΡΔΙΚΑΤΣΗ Πέτρο, για το διαρκές ενδιαφέρον του ως προς  την μέριμνα των συναδέλφων και την έγκρισή που τύχαμε  για την παραχώρηση της αίθουσας και γενικά για τη διευκόλυνση που μας παρείχε με τους συνεργάτες του στο εγχείρημά μας αυτό, καθώς και τους αστυνομικούς του νομού που συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση.

Τέλος ευχαριστούμε από καρδιάς τους:

-κ. Διοικητή του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. ΔΟΝΤΣΙΟ Χρήστο, για την ανταπόκριση και πολύτιμη  συνδρομή του,

– τον εξαίρετο επιστήμονα-ιατρό του Νοσοκομείου Έδεσσας, κ. ΞΥΛΑ Χρήστο, που πραγματοποίησε την διάλεξη και  μας ενημερωσε για το θέμα έγκυρα, παρέχοντας μας γνώσεις και πρακτικές συμβουλές,

– τον Αντιδήμαρχο Έδεσσαςκ. ΝΟΥΣΗΚΥΡΟΥ Άλκη,για την πολύτιμη συνδρομή του στο εγχείρημά μας αυτό.-

 

Επισυνάπτονται σχετικές φωτογραφίες.

 

SERVO   PER   AMIKECO

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Ο    Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                                                         Η    Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

 

Κώστας  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ                                               Μαρία  ΓΚΙΑΒΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ