Τα φετινά μουσικά βραβεία Grammy, τα οποία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο Λος Άντζελες είχαν (και) ελληνικό χρώμα.

Κι αυτό γιατί  ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της βραδιάς υπήρξαν και δύο Έλληνες.

 

 

Ο λόγος για τον Alexx Antaeus και τον Αντρέα Γιατράκο, οι οποίοι βραβεύτηκαν ως παραγωγοί του Julian Marley, γιου του θρύλου της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Bob Marley.

Ο δίσκος του Julian Marley «Colors of Royal» πήρε το  Grammy του Καλύτερου Ρέγκε Άλμπουμ για το 2023, χαρίζοντας και στην ελληνική μουσική σκηνή μία μεγάλη επιτυχία, λόγω της συμβολής των Alexx Antaeus και Αντρέα Γιατράκου σε αυτόν.

Δεδομένου μάλιστα ότι ο Julian Marley βρισκόταν σε περιοδεία στην Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία και δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στη τελετή απονομής, το πολύτιμο βραβείο παρέλαβε ο Alexx Antaeus ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Αφού πρώτα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ακαδημία των βραβείων, τη μητέρα του και τη σύζυγό του, αφιέρωσε αυτή τη σημαντική διεθνή διάκριση στους ανθρώπους της Τζαμάικα όπου ζει και εργάζεται για μεγάλα χρονικά διαστήματα τα τελευταία χρόνια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δύο καταξιωμένοι παραγωγοί, φίλοι και συνεργάτες εδώ και 30 σχεδόν χρόνια, έχουν κάνει πολλές και μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.

Στα μέσα της δεκαετίας του 90 κατάφεραν και έκαναν αισθητή την παρουσία τους με το chill out ethnic project Antaeus, που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία σε δεκάδες χώρες με 4 καταπληκτικά Άλμπουμ αναφοράς στην συγκεκριμένη κατηγορία μουσικής, με διαχρονικά έργα όπως το byzantine meditation (βυζαντινός διαλογισμός) και το World prayer.