Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απέστειλε στον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα με κοινοποίηση στον Υφ.Α.Α.Τ. Διονύση Σταμενίτη και στους Βουλευτές του Νομού: Λάκη Βασιλειάδη, Γιώργο Καρασμάνη και Θεοδώρα Τζάκρη το έγγραφο με θέμα: Διατήρηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Το πλήρες κείμενο του εγγράφου με στοιχεία: Α.Π.:3501/5-4-2024 είναι το παρακάτω:

«Με μεγάλη μας έκπληξη και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων για τη διατήρηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την Αναδιάρθρωση των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων συμπεριλαμβάνεται διάταξη για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Το γεγονός αυτό, για τ΄οποίο δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση ή συζήτηση με το Δήμο μας, έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες σφοδρές αντιδράσεις, την οργή και τη δυσαρέσκεια του Δήμου μας.

Για το θέμα αυτό, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Ο Δήμος Σκύδρας βρίσκεται στο κέντρο του Νομού Πέλλας και το Ειρηνοδικείο Σκύδρας εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό πολιτών και διαχειρίζεται μεγάλο αριθμό υποθέσεων. Και βεβαίως λόγω της γεωγραφικής του θέσης  μπορεί να εξυπηρετεί επίσης όλους τους κατοίκους του Νομού Πέλλας.

Επιπλέον στο Δήμο Σκύδρας εδρεύουν το Τελωνείο Σκύδρας και το Χημείο του Κράτους και να τονιστεί ότι εδώ εδρεύουν οι μεγαλύτερες, δυναμικότερες και περισσότερες βιομηχανίες και επιχειρήσεις επεξεργασίας και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων με πολλούς εργαζόμενους από το Νομό μας αλλά και όμορους Νομούς που εξυπηρετούνται αντιστοίχως από το Ειρηνοδικείο Σκύδρας.

 

 

 

 

Διαθέτει ιδιόκτητο κτήριο. Αρκετές φορές μάλιστα ο Δήμος Σκύδρας παρέχει, όποτε του έχει ζητηθεί, υπηρεσίες για τη συντήρησή του (θέρμανση, υδραυλικά, επιδιορθώσεις).

Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας, παρά τις μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει σε λειτουργία, θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία σε πολλούς

δημότες μας που ταυτόχρονα θα επιβαρυνθούν με κόστη μετακίνησης και μεταφοράς και με ό,τι συνεπάγεται επίσης αυτή η μετακίνηση σε χρόνο και ασφάλεια.

Η διατήρηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας είναι αναγκαία κι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία και ταχεία απονομή της δικαιοσύνης.

Η σχεδιαζόμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας θα υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τον τόπο μας, αφού η απομάκρυνση δημοσίων αρχών και υπηρεσιών ενισχύει την ανισότητα, τον συγκεντρωτισμό και τη γραφειοκρατία σε βάρος των πολιτών και της κοινωνίας μας.

Με βάση τα παραπάνω βάσιμα και αδιάσειστα επιχειρήματά μας και στο πλαίσιο της ίσης αντιμετώπισης των πολιτών και της ίσης δικαστικής προστασίας των δικαιωμάτων τους,

σας ζητούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να άρετε, χωρίς επιφύλαξη και ενδοιασμό, κάθε σχεδιασμό για την κατάργηση του Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Παραμένουμε στη διάθεσή  σας για οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου να γίνει αποδεκτό το καθ΄όλα δίκαιο αίτημά μας».