ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ !

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ !

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !

Η ΥΓΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ !

ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΠΡΩΙΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΝΕΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ,

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ !

 

     Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας – ΕΝΙΠ δηλώνει ότι οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στο αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων θα συνεχιστούν, σε συνεργασία και συντονισμό με σωματεία και φορείς της περιοχής και θα αξιοποιηθεί κάθε μέσο πίεσης για την κατάργηση τους.

     Δεν θα επιτρέψουμε να προχωρήσει παραπέρα η εμπορευματική λειτουργία των νοσοκομείων, δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει, από την μια, στο λαό η αντίληψη ότι θα πρέπει να πληρώνει για να έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που έχει ανάγκη και από την άλλη, στους υγειονομικούς ότι πρέπει να μετατρέψουν τους ασθενείς σε πελάτες και να απεμπολήσουν κάθε έννοια εργασιακού ωραρίου για να αυξήσουν το εισόδημα τους.

     Καλούμε κάθε έντιμο συνάδελφο να κάνει τη μοναδική αξιοπρεπή επιλογή, να μη δηλώσει συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

     Συμμετέχουμε σε συντονισμό με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ΕλλάδαςΟΕΝΓΕ και σε επικοινωνία με του νομικούς συμβούλους, σε δικαστική προσφυγή για την ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ 5/3/24) περί «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων.

Δηλώνουμε πως παράλληλα, και σε συνεργασία με την ΟΕΝΓΕ, η ΕΝΙΠ θα παρεμβαίνει και σε περιπτώσεις που παραβιάζεται ή έχει ήδη παραβιαστεί ακόμα και η σχετική ΚΥΑ (πχ παράκαμψη της επιτροπής χειρουργείου, παράκαμψη του Διευθυντή Χειρουργικού τομέα, παράκαμψη των Επιστημονικών Υπευθύνων των χειρουργικών τμημάτων, ασθενείς εκτός λίστας κλπ.).

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καλεί την ΟΕΝΓΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα, να προκηρύξουν απεργία στις 17/4, την ημέρα της πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, για να δυναμώσει συντονισμένα το ρεύμα της διεκδίκησης όλων των εργαζομένων.

     Καλούμε για άλλη μια φορά όσους δεν έχουν ακόμη ανταποκριθεί, τα εργατικά κέντρα, τους συλλόγους, τα σωματεία, τους συλλόγους των ασθενών μας, το λαό της περιοχής, να σταθούν στο πλευρό των υγειονομικών και να εκφράσουν μαχητικά την απαίτηση τους για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, ενάντια στην πολιτική πλήρους μετατροπής των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις, για να μην περάσουν τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αποστολίδης Χαράλαμπος