Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την ακύρωση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης και τη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του 18ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους», με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα, εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος είναι ένα σημαντικό δρομικό γεγονός για τη Θεσσαλονίκη, που, όταν ξεκίνησε, εξέφρασε την πρωτοπορία της πόλης ακόμα και στις αθλητικές εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα, αποτελεί παράδειγμα εναλλακτικής αναψυχής για τους νέους και μέχρι τώρα έχει αποφέρει  σημαντική υπεραξία και υψηλό υλικό και άυλο αποτύπωμα στην οικονομία και την κοινωνία της πόλης μας. Καλλιεργεί τον εθελοντισμό, την κοινωνική προσφορά και τη συμπεριληπτικότητα στην πράξη, μέσα από το πνεύμα του αγώνα και τις ιδέες, δράσεις και παράλληλες εκδηλώσεις που τον συνοδεύουν.

Αν η νέα διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης κρίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, θα πρέπει να τεκμηριώσει πολύ στέρεα, γιατί δεν το επιθυμεί. Ειδικά, όταν ο κ. Αγγελούδης ήταν για χρόνια πρόεδρος, μέλος και υποστηρικτής άλλου αθλητικού φορέα της πόλης που επιδιώκει τα τελευταία χρόνια να δημιουργεί αντίστοιχο δρομικό γεγονός στην πόλη, ανταγωνιστικό στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο, σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές, στην επικοινωνία του, αλλά και στους χορηγούς.

Κάθε άλλη μεθόδευση και εκβιαστική διαπραγμάτευση είναι ασύμβατη με μια διοίκηση που θέλει να είναι αλλά και να φαίνεται δίκαιη και εργαζόμενη υπέρ του συμφέροντος της πόλης και όχι υπέρ των συμφερόντων τρίτων ή ιδίων μελών της διοίκησης, αιρετών ή ειδικών συμβούλων.

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Για Όλους» είναι υπέρ της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης κάθε γεγονότος που εξελίσσεται στα όρια της Θεσσαλονίκης και όπου γίνεται χρήση των υποδομών της και της φήμης της.

Γι’ αυτό και καλεί όλους τους φορείς που οργανώνουν τα μεγάλα δρομικά γεγονότα της πόλης να καταθέσουν προς το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ισολογισμούς και απολογισμούς των τελευταίων πέντε ετών, το οργανόγραμμά τους και το καταστατικό τους. Καθώς και να κληθούν οι Πρόεδροι και εκπρόσωποι των σωματείων ή φορέων αυτών να παρουσιάσουν τους στόχους και τις δράσεις τους στο δημοτικό συμβούλιο.

Κάθε άλλη εκβιαστική διαχείριση του ζητήματος, όπως συμβαίνει σήμερα με την πιεστική και δια περιφοράς ψήφιση έγκρισης του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μάς βρίσκει αντίθετους. Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι ακριβώς φοβάται ο κ. Αγγελούδης και αποφεύγει τη συζήτηση για την ακύρωση του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου; Ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων γίνονται αποδεκτές ή απορρίπτονται αθλητικές διοργανώσεις; Είναι στη δικαιοδοσία του δημάρχου να αποφασίζει μόνος του την τέλεση ή μη αθλητικών διοργανώσεων, τη στιγμή που υπάρχει αρμόδια Διεύθυνση Αθλητισμού και Εθελοντισμού με αρμοδιότητα «Εκδηλώσεις και Προγράμματα Αθλητισμού»;

Είμαστε υπέρ της διοργάνωσης του Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος», υπέρ της διοργάνωσης του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου και υπέρ κάθε σημαντικού δρομικού γεγονότος που φέρνει έσοδα και φήμη στην πόλη μας.

Όμως, στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιβολή διακρίσεων στο όνομα μιας δήθεν τάξης και ασφάλειας, που υποκρύπτει αλλότριες επιδιώξεις».