Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συμμετείχε χθες στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Α. Τζιτζικώστα, του Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Μπίλλια και τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Ε. Φουντουκίδη, για ζητήματα που αφορούν τον ποταμό Λουδία.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παρόχθιου χώρου και η οριστική επίλυση αυτού, προκειμένου ο Δήμος Πέλλας και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών να αξιοποιήσουν τον χώρο, με την χρήση των απαραίτητων χρηματοδοτικών εργαλείων, ώστε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές και συνθήκες για τους αθλητές – πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου, καθώς και χώροι αναψυχής για τους πολίτες.

Επίσης, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η πολιτική πρόληψης από πλημμυρικά φαινόμενα, όπου ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για τη δρομολόγηση αντιπλημμυρικού έργου για την Τάφρο 66 και τον Ποταμό Λουδία, ένα πολύ μεγάλο έργο με προϋπολογισμό άνω των 35 εκ. Ευρώ. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη μεγάλη παρέμβαση που θα γίνει μετά το 1935. Ένα θέμα με το οποίο ο Βουλευτής έχει ασχοληθεί ενδελεχώς ώστε να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης. Πλέον το έργο είναι έτοιμο μελετητικά, θα προταθεί στο ΕΣΠΑ, ώστε μετέπειτα να δημοπρατηθεί και να υλοποιηθεί.

Μετά τη συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:

«Η περιοχή έχει τα εχέγγυα να γίνει πόλος έλξης για όλη την Ελλάδα και δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Οι επαφές και οι συνέργειες σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, ανάμεσα στους δήμους και την Περιφέρεια αποτελεί ένα πολύ κομβικό κομμάτι της πολιτικής διαχείρισης. Οι συναντήσεις αυτές δίνουν ουσιαστική ώθηση στις προτεραιότητες των διοικήσεων και επιτρέπουν τόσο την ανταλλαγή απόψεων όσο και την εύρεση άμεσων λύσεων σε ζητήματα που αφορούν τις τοπικές μας κοινωνίες. Κύριος άξονας της πολιτικής μου είναι ακριβώς η ενδυνάμωση τέτοιου είδους επαφών και συνεργειών προκειμένου τοπικά ζητήματα να επιλύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».