Συνέντευξη στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 2ου ΓΕΛ Έδεσσας «Μαθητική Πυξίδα» παραχώρησε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην πόλη της Έδεσσας, την Κυριακή 31-3-2024. Η συνέντευξη δόθηκε στο χώρο του δημαρχείου της πόλης, παρουσία του δημάρχου κ. Γιάννη Τσεπκεντζή και των αντιδημάρχων Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Βαγγέλη Τρυψιάνη και Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κ. Θεόδωρου Αποστόλου.

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. απάντησε σε όλα τα ερωτήματα των μαθητών σχετικά με τα καθήκοντα και το ρόλο των ευρωβουλευτών, τις καθημερινές του δραστηριότητες στο Ευρωκοινοβούλιο, τις δυσκολίες προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, την έλλειψη ενημέρωσης των νέων για τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις δυνατότητες που έχουν οι μαθητές των σχολείων να επισκεφτούν και να γνωρίσουν το Ευρωκοινοβούλιο.

Επίσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες και στις δραστηριότητες που ανέπτυξε στο διάστημα της θητείας του, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας και κάλεσε όλους τους νέους να συμμετάσχουν μαζικά στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Το βίντεο με το σύνολο των απαντήσεων του κ. Κυμπουρόπουλου θα αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο της ηλεκτρονικής εφημερίδας:

https://schoolpress.sch.gr/mathitikipixida/archives/293

Η αντιπροσωπεία των μαθητών που πήραν την συνέντευξη αποτελούνταν από τα μέλη της συντακτικής ομάδας Γιώργο Παπαντωνόπουλο, Νιρέλα Γαϊσίδου και Μπόγια Αναστασία. Τους μαθητές συνόδευσε ο διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Πούτης.