Με πρωτοβουλία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, με κεντρικό θέμα το αρδευτικό δίκτυο της Αραβησσού και την κατασκευή νέας δεξαμενής και αντλιοστασίου.

Στη σύσκεψη, υπό τον ΥφΑΑΤ Διονύση Σταμενίτη, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πέλλας, Στάθης Φουντουκίδης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΘ, Σπύρος Λαζαρίδης, ο Προϊστάμενος Ύδρευσης για το Αντλιοστάσιο και τις πηγές Αραβησσού, Νίκος Βουλγαρίδης, ο Πρόεδρος ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, Δημήτρης Βαφειάδης, ο Διευθυντής ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά, Βασίλης Χατζηπαπάς, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αραβησσού, Γιάννης Γεροκώστας και ο Τοπικός Σύμβουλος της Τ.Κ. Αραβησσού, Λάζαρος Σουβερμεζλής.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε ο συντονισμός των ενεργειών από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε να γίνουν τα απαραίτητα για να προχωρήσει η κατασκευή του έργου. Μετά από ανάλυση των δεδομένων, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν στα παρακάτω βήματα:

  • Υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Πέλλας και ΕΥΑΘ, με πρόβλεψη της χρηματοδότηση της μελέτης και την κατασκευή του έργου από πλευράς της ΕΥΑΘ.
  • Ανάθεση της μελέτης σε μελετητικό γραφείο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος έχει αναλάβει πρωτοβουλίες από το καλοκαίρι του 2023 για την προώθηση του ζητήματος δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή συνάντηση αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα για την προώθηση του έργου κατασκευής δεξαμενής και αντλιοστασίου στην Αραβησσό. Με δεδομένη τη χρηματοδότηση της μελέτης και της κατασκευής του έργου, αποφασίσαμε τις επόμενες απαραίτητες ενέργειες. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που σε συνδυασμό με την υφιστάμενη δεξαμενή θα προσφέρει στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αραβησσού ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σύστημα άρδευσης.

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη διαχείριση του νερού αλλά και στην πρόσβαση των παραγωγών μας σε σύγχρονα συστήματα, που διευκολύνουν το έργο τους και παράλληλα εξυπηρετούν τον σκοπό της ορθότερης διαχείρισης των υδάτων. Η περιοχή του Νομού Πέλλας, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της στρατηγικής μας επιλογής, με εμβληματικό παράδειγμα το έργο κατασκευής του Φράγματος του Αλμωπαίου».