Ξεκίνησαν οι αιτήσεις του Προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι

Ανοικτό από χθες είναι το σύστημα  για την υποβολή των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι»,  που αποτελεί ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στο αγροτικό ρεύμα και έχει προϋπολογισμό 30 εκατομμύρια ευρώ.

Σημειώνεται ότι μέσω του προγράμματος ενισχύεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών  σταθμών ισχύος έως 50kW, με δικαιούχους την κατηγορία των επαγγελματιών αγροτών, των αγροτών ειδικού καθεστώτος και των αγροτικών επιχειρήσεων. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι απαραίτητο να έχουν ενεργή αγροτική παροχή και να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων κατά το τρέχον έτος, ώστε να γίνουν ενεργειακά αυτόνομοι.

Αναφορικά με το θέμα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε:

«Με συνέπεια και σχέδιο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη εργάζεται και λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη μείωση του κόστους στο αγροτικό ρεύμα.

Η ανακοίνωση της έναρξης υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι από το ΥΠΕΝ είναι η υλοποίηση ακόμα μιας δέσμευσής μας για την αντιμετώπιση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους παραγωγούς μας, και αυτό δεν είναι άλλο από τις αυξημένες τιμές στην ενέργεια. Το πρόγραμμα προσφέρει επιδότηση σε ποσοστό 30% για την εγκατάσταση φ/β σταθμών, ισχύος έως 50 kW και παρέχεται στους παραγωγούς μέσα από μια απλή διαδικασία.

Βήμα βήμα υλοποιούμε όσα έχουμε εξαγγείλει, έχοντας στο επίκεντρο τους παραγωγούς και τη δημιουργία ενός πλαισίου, όπου θα μπορούν να παράγουν και να αναπτύσσονται οχυρωμένοι απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις, όπως η κλιματική κρίση.»