Κατά τη χθεσινή επίσκεψη του επικεφαλής της Παράταξης Αλλαγή στην ΠΚΜ, Γιάννη Μυλόπουλου στην Πέλλα και με την Περιφερειακή Σύμβουλο Μαρία Αγγελιδάκη, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε την Αραβησσό, όπου έγινε αυτοψία στην περιοχή των πηγών και ενημέρωση-συζήτηση με τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Γιάννη Γεροκώστα για τα τοπικά ζητήματα, όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων και της κοίτης του ποταμιού, αλλά κυρίως για την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, ώστε να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για το τοπικό αποχετευτικό, για να προστατευθούν τα υπόγεια νερά που υδροδοτούν τοπικές κοινότητες και μέρος της Θεσ/νίκης.

Στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο της Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή, όπου συζητήθηκαν δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας του Δήμου με την Περιφέρεια και έπειτα στο Πολιτιστικό Κέντρο της Έδεσσας έλαβε χώρα η εκδήλωση της Παράταξης για τα συγκοινωνιακά δίκτυα στην Πέλλα. Αφού τέθηκε το πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και του ρόλου των δικτύων σε αυτήν από την εισήγηση του Γ. Μυλόπουλου, ακολούθησε εξειδίκευση:

1) στην πορεία κατασκευής της Νέας Εθνικής Οδού Θεσ/νίκης – Έδεσσας – Φλώρινας (εισήγηση Χατζόγλου Φώτη – Περιφερεικού Συμβούλου),

2) στην προοπτική κάθετου άξονα προς Εγνατία και του συνοριακού σταθμού των Προμάχων (εισήγηση Βαγγέλη Κυριακού – Συντονιστή της ΑΛΛΑΓΗΣ στην Πέλλα)

3) στην ενίσχυση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη λειτουργία προαστιακού (εισήγηση Γιάννη Τσουγκράκη – Μέλους της Πρωτοβουλίας πολιτών για το Σιδ/κό Δίκτυο ΠΕ Πέλλας).

Ακολούθησε συζήτηση με πολύ έντονο ενδιαφέρον από τους παριστάμενους που αποδεικνύει για άλλη μια φορά το πόσο απασχολεί το θέμα όλη την τοπική κοινωνία. Η «ΑΛΛΑΓΗ στην ΠΚΜ»  προσεγγίζει τους πολίτες για να αναδείξει τα ζητήματα και να προτείνει λύσεις σε έναν άξονα διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης από αυτή που εφαρμόζεται μέχρι τώρα, έχοντας ως κυρίαρχο γνώμονα την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη από την οποία θα επωφελούνται όλοι οι πολίτες χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες.