Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε σήμερα τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Ι. Μπούγα και τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης κ. Σ. Σιμόπουλο κατά την επίσκεψή τους στην Πέλλα, μαζί με τους συναδέλφους του βουλευτές. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχανε την ευκαιρία να συζητήσουνε σημαντικά θέματα που αφορούν την Πέλλα, αλλά και να περιηγηθούν σε τοπικές διοικητικές υπηρεσίες, ώστε να αποκτήσει ο υφυπουργός μια συνολική εικόνα των αναγκών και των ζητημάτων που απασχολούν την Περιφερειακή Ενότητα. Κατά την επίσκεψη του κλιμακίου συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επικείμενες ευρωεκλογές και πώς η ισχυρή εκπροσώπηση της Ελλάδας μπορεί να συμβάλλει ενεργά στην επίλυση πολλών ζητημάτων αλλά και στην συνεχή εξέλιξη και πρόοδο.


Αρχικά, το κλιμάκιο επισκέφτηκε τον Δήμο Πέλλας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Φουντουκίδη. Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν την περιοχή των Γιαννιτσών και ειδικότερα την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου. Ο υφυπουργός κατανόησε την επιτακτική ανάγκη της κατασκευής, ώστε όλες οι υπηρεσίες να μαζευτούν σε ένα κτίριο, όπως επιτάσσει πλέον και η εφαρμογή του νέου δικαστικού χάρτη, που καταργεί τα Ειρηνοδικεία και τα συγχωνεύει στο Πρωτοδικείο που παρέμεινε με αγώνα στα Γιαννιτσά.


Έπειτα η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Γιαννιτσών και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου με τα μέλη του ΔΣ, ενώ το κλιμάκιο επισκέφτηκε και την Εισαγγελία και το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου καθώς πρόκειται για ένα θέμα που ζητούσε ανέκαθεν ο νομικός κόσμος της περιοχής αλλά και οι πολίτες.


Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να προχωρήσει την διαδικασία για την κατασκευή του δικαστικού μεγάρου των Γιαννιτσών και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επανέλθει με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. «Είναι φυσικά κατανοητό ότι υπάρχει καχυποψία τόσο από τους πολίτες όσο και από τους επαγγελματίες νομικούς ως προς την τελική υλοποίηση καθώς αποτελεί αίτημα ετών. Ωστόσο, ο υφυπουργός διακρίνεται για την ειλικρίνειά του και για τις δεσμεύσεις του αλλά και εγώ από την πλευρά μου, όπως συνηθίζω, θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά την υπόθεση ώστε, ειδικά και μετά τα νέα δεδομένα, να εξασφαλίσουμε την εξέλιξη της διαδικασίας» τόνισε ο Λάκης Βασιλειάδης.
Στη συνέχεια, στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Τζαμτζή, ενώ το κλιμάκιο βρέθηκε και στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Π. Περδικάτση και αστυνομικούς.


Στην Έδεσσα επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Ι. Τσεπκεντζή στο Δημαρχείο καθώς και τα Δικαστήρια όπου συζητήσανε τα κτιριακά προβλήματα με την Πρόεδρο Πρωτοδικών Έδεσσας και τον Δικηγορικό Σύλλογο. Όπως ανέφερε και ο κ. Μπούγας, το ΣΔΙΤ που εντάσσεται το Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας, που περιλαμβάνει την Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, έχει ήδη δημοπρατηθεί, αλλά δυστυχώς υπάρχουν εμπόδια για την εκκίνηση της υλοποίησης κατασκευής λόγω των προβλημάτων που πρέπει να ξεπεραστούν σχετικά με το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Τόσο ο υπουργός όσο και ο υφυπουργός προσπαθούν να προχωρήσουν την κατάσταση ώστε να υλοποιηθεί όπως έχει δρομολογηθεί.


Όπως ανέφερε και ο Λάκης Βασιλειάδης, ο υφυπουργός διαπίστωσε και στα Γιαννιτσά αλλά και στην Έδεσσα τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα κτίρια που στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες και υποσχέθηκε ότι θα πράξει ό,τι μπορεί για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να ωφεληθούν οι εργαζόμενοι και οι πολίτες. «Υπενθύμισα και πάλι για την ανάγκη της αναβάθμισης των δυο ειρηνοδικείων – Σκύδρας και Αριδαίας – σε περιφερειακά δικαστήρια λόγω του παραμεθόριου της Π.Ε. Ο υφυπουργός διευκρίνισε πως η λειτουργία του νέου χάρτη είναι δυναμική και η εφαρμογή του κρίνεται με βάσει τις εκάστοτε ανάγκες. Για τον λόγο αυτόν, όσο υπάρχει το κτιριακό θέμα στην Έδεσσα θα συνεχίσουν κανονικά να λειτουργούν τα πρώην Ειρηνοδικεία Σκύδρας και Αριδαίας, εφόσον το αποφασίσει η προϊσταμένη του δικαστηρίου της Έδεσσας και αναλόγως των υπηρεσιακών αναγκών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.


Τέλος, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Επιμελητήριο Πέλλας όπου ο πρόεδρος κ. Ι. Τσώτσος και τα μέλη του έθεσαν διαφορά ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις. «Έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση για όλα τα αναπτυξιακά θέματα που είναι αναγκαία για την Πέλλα. Είμαι σίγουρος πως η συνάντηση αυτή ωφέλησε όλες τις πλευρές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Λάκης Βασιλειάδης.