Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης είχε σήμερα την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Ν. Παπαθανάση κατά την επίσκεψή του στην Ημαθία.

Η Ημαθία με την Πέλλα έχουν πάρα πολλές ομοιότητες τόσο ως προς την αγροτική οικονομία όσο και ως προς τους λοιπούς αναπτυξιακούς κλάδους. Ο Αν. Υπουργός, γνώστης των θεμάτων που σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη, την διαχείριση πόρων, το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ, το ΠΔΕ και άλλα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία, πραγματοποίησε μια ευρείας κλίμακας ενημέρωση για την σημασία των ευρωεκλογών προς τους φορείς και κυρίως την σχέση ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευρωπαϊκή εκπροσώπηση και την αναπτυξιακή πολιτική.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους φορείς για τα μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή από τα διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία και για το πώς μπορούν να βοηθηθούν.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με τους τοπικούς φορείς και τους Βουλευτές Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Α. Βεσυρόπουλο, κ. Α. Μπαρτζώκα και κ. Λ. Τσαβδαρίδη στις οποίες συμμετείχε και ο Λάκης Βασιλειάδης. Στο πλαίσιο των συναντήσεων μετέφεραν τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και συζήτησαν με τους φορείς τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και τους τρόπους βελτίωσης των συνθηκών.

Η επίσκεψη περιελάβανε συνάντηση στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας με τον Δήμαρχο κ. Π. Γκυρίνη, επίσκεψη στην Μονάδα παραγωγής «Βεζύρογλου» στο Σχοινά Αλεξάνδρειας, ξενάγηση στο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών Βεργίνας, επίσκεψη και συνάντηση στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, και συνάντηση στο Επιμελητήριο Ημαθίας με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων και της επίσκεψης ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε σχετικά:

«Θεωρώ πως τέτοιου είδους συναντήσεις και επισκέψεις τόσο στην Πέλλα όσο και σε ομοιογενείς περιφερειακές ενότητες συμβάλλουν στην ενίσχυση του διαλόγου, την ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων πάνω στα διάφορα ζητήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες.

Δίνεται μια ευκαιρία τώρα στο πλαίσιο των ευρωεκλογών να ανοίξουμε συζητήσεις τόσο για τις μέχρι τώρα προσπάθειες αλλά και για τις μελλοντικές επιδιώξεις της κυβέρνησης και πώς αυτές μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα μέσα στην Ευρώπη. Όπως ανέφερα και στην συνάντηση οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές διότι άνω του 60-70% των νομοθετημάτων που κυρώνουμε στη Βουλή είναι ευρωπαϊκές οδηγίες που λαμβάνονται ως αποφάσεις εκεί και θα πρέπει να είμαστε σε θέση να επηρεάζουμε ενεργά αυτές τις αποφάσεις. Η Ελλάδα είναι πιο δυνατή με την Ευρώπη και πρέπει να είναι δυνατή και μέσα στην Ευρώπη».