Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης παρευρέθηκε σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο για τους εννέα συμπολίτες μας που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Σεπτεμβρίου 1944, που διοργανώθηκε από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος».

Μετά την εκδήλωση μνήμης ο Βουλευτής δήλωσε σχετικά:
«Τιμούμε τους αθώους νεκρούς μας που εκτελέστηκαν από τον στρατό κατοχής και διατηρούμε άσβεστη την ιστορική τους μνήμη ως μέρος της ιστορίας της πόλης μας. Πέρυσι ο Σύλλογος είχε διοργανώσει μια πολύ επιτυχημένη ημερίδα, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί και τα αποκαλυπτήρια της αναθηματικής πλάκας προς τιμής των ηρώων. Ο Σύλλογος όμως συνεχίζει το έργο του μέσα από την ιστορική έρευνα για την καταγραφή των γεγονότων.
Συγχαρητήρια για το έργο και την συμβολή σας στην διατήρηση της μνήμης της πόλης μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γεγονότα αυτά, ειδικά στους καιρούς αυτούς που ο κίνδυνος ελλοχεύει και πάλι. ΑΘΑΝΑΤΟΙ!»






















