IFΣτα πλαίσια των εκδηλώσεων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας ”Χορεύουμε για τη ζωή” πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στην πλατεία Στουγιαννάκη μουσική εκδήλωση υπό τον μουσικό Χρήστο Σαμαντά. Μια μαγευτική βραδιά με εξαιρετική μουσική και τραγούδι η πόλη διασκεδάζει και χορεύει, γιατί μια ζωή την έχουμε και αν δεν τη γλεντήσουμε τι θα καταλάβουμε τι θα καταντήσουμε… Με άφθονο κρασί, τσίπουρο αλλά και χυμούς και τσάι για τα παιδιά η νύχτα τείνει πραγματικά ανθρώπινη. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Σύλλογος των Καρκινοπαθών Έδεσσας τίμησε τον Βαγγέλη Νίκου όπου στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος (Πέλλα-Θεσσαλονίκη) πήρε την πρωτιά. Η Πρόεδρος χαρακτηριστικά είπε προς τους δεκάδες κόσμου που ήλθε στην εκδήλωση “Μαζευτήκαμε εδώ για να χορέψουμε τον χορό της Ζωής. Σήμερα τον χορό θα τον ξεκινήσουν τα παιδιά αυτά που πραγματικά τους βγάζουμε το καπέλο γιατί έχουν και μας δίνουν πολύ δύναμη για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στον δικό μας αγώνα. Παίρνουμε δύναμη εμείς οι καρκινοπαθείς από αυτά τα παιδιά. Σήμερα είμαστε εδώ για να βραβεύσουμε τον Βαγγέλη Νίκου που βγήκε πρώτος στον Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη που έγινε. Ο Βαγγέλης Νίκου ήταν η αιτία που ξεκινήσαμε την αιμοδοσία. Όταν τον συνάντησα μου είπε ότι κυρία Δανάη, με τον μόνο τρόπο που μπορώ να βοηθήσω είναι να δώσω αίμα γιατί έχω σπάνιο αίμα και του είπα ότι αν είναι να πάρουμε από εσένα αίμα θα πάρουμε τεράστια δύναμη για να συνεχίζουμε”.

IFΣτη συνέχεια πήρε τον λόγο ο αθλητής Βαγγέλης Νίκου ο οποίος καλησπέρησε τον κόσμο που ήλθε στην εκδήλωση και στη συνέχεια είπε “Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών γιατί σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μας νοήθησε, μας στήριξε και μας έδωσε αναπηρικό αμαξίδιο σε όλα τα παιδιά ισότιμα. Έγιναν δύο αιμοδοσίες και σε γενικές γραμμές πήγαν όλα καλά. Αυτό το κάναμε διότι όταν είχα το ατύχημα χρειάστηκαν 27 φιάλες αίμα και δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε. Μακάρι να μαζευτούνε κι άλλα νέα παιδιά να δώσουνε αίμα γιατί με αυτήν την κίνηση θα μπορέσουμε να σώσουμε κι άλλους συνανθρώπους μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ιορδάνη Τσώτσο που με στηρίζουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα που δίνω και όλους όσοι βοήθησαν για να αγοράσουν ένα αμαξίδιο για να το κάνουν αθλητισμό. Έπιασα τους χρόνους και μπήκα στην Εθνική Ελλάδος της Ποδηλασίας. Υπάρχουν άνθρωποι που μας αγαπάνε και θα πάμε μπροστά, σας ευχαριστώ όλους!”.

Κατόπιν συνεχίστηκε ο χορός και το τραγούδι. Μπράβο στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας και τον κόσμο που στηρίζει τέτοιες ανθρώπινες εκδηλώσεις που χρειαζόμαστε όλοι.

IF