IFΤο καφεκοπτείο Μανδηλοπούλου συνυπάρχει μαζί μας τα τελευταία 90 χρόνια και μάλιστα στην ίδια τοποθεσία. Το μεράκι αλλά και η μεγάλη κατανάλωση του τόπου μας να πίνει ελληνικό καφέ έχει κρατήσει το μαγαζί της ακέραιο και θα συνεχίζει ακάθεκτα προς το μέλλον να κόβει καφέ. Μάλιστα τελευταία λόγω συνθηκών άρχισαν να φτιάχνουν παραδοσιακά καφέ φίλτρου και εσπρέσο και μάλιστα φρεσκοκομμένο παρουσία του πελάτη. Ας δούμε τι μας είπε η κόρη της Μαριάννας Μανδηλοπούλου για την ιστορία του μαγαζιού καθώς και για τον καφέ και το φλιτζάνι.

Βρισκόμαστε μαζί με την κυρία Μανδηλοπούλου, κόρη της Μαριάννας, η οποία θα μας πει πότε άνοιξε το καφεκοπτείο αυτό που και από ποιόν;

Το καφεκοπτείο μας βρισκόταν πάντα σε αυτήν την τοποθεσία το οποίο είχε ανοίξει από τον παππού μου (Μανδηλόπουλος Βασίλης) έναν χρόνο μετά τη Μικρασιατική καταστροφή στην Έδεσσα. Πριν έλθει εδώ είχε εμπειρία με αντίστοιχο καφεκοπτείο που υπήρχε εκεί. Έπειτα υπήρχε διαδοχή από τον παππού μου προς τον πατέρα μου ο IFοποίος πέθανε νέος. Τότε άρχισε να το δουλεύει η μητέρα μου και τώρα θα συνεχίσουμε εμείς. Τώρα τελευταία πέραν του παραδοσιακού ελληνικού ή Τούρκικου καφέ όπως είθιστε να λέγεται ο καφές, ασχολούμαστε και με τον καφέ φίλτρου και εσπρέσο και μάλιστα προσεγμένος και φρεσκοκομμένος, κόβεται παρουσία του πελάτη και αυτή είναι τεχνική της νέας γενιάς.

Θα μας πείτε κάποια πράγματα για τον καφέ;

Ο καφές είναι ένα ρόφημα το οποίο το πίνουμε όλοι εδώ. Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και οι ιδιότητες του καφέ είναι ευεργετικές, σχεδόν όλες οι κρέμες έχουν καφεΐνη, επίσης βοηθάει στο να έχεις πνευματική διαύγεια δηλαδή σε όσους ή όσες έχουν Αλτσχάιμερ.

Πιστεύετε στο φλιτζάνι που έλεγαν και λένε οι νοικοκυρές σε άλλους ανθρώπους;

IFΔεν θα έλεγα ότι πιστεύω. Βέβαια είναι αλήθεια ότι κάποια πράγματα όντως έχουνε βγει. Ίσως ο άνθρωπος θέλει να πιστέψει, γιατί ζούμε με την αγωνία και η καφεμαντεία αν την πιστεύεις πολλές φορές βγαίνουν αληθινά. Όταν θέλεις να δεις το μέλλον το πιο προσφιλές είναι η καφεμαντεία όπου βλέπεις το μέλλον περισσότερα φθηνά από ό,τι π.χ. να πληρώσεις ένα μέντιουμ.

Σας ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να τα διακοσιοστίσετε μιας και σε δέκα χρόνια θα τα εκατοστίσετε.

IF