131211_O_Perifereiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_sto_epimelitirio_ImathiasΞεκίνησαν οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου- υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 207-2013», που διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ και τα Επιμελητήρια των  Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Τζιτζικώστας συμμετείχε στις σχετικές ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε. Σερρών και στην Π.Ε. Ημαθίας τη Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013 αντίστοιχα, ενώ σήμερα θα μεταβεί στο Κιλκίς, όπου πραγματοποιείται ενημέρωση των φορέων στο Επιμελητήριο Κιλκίς (αίθουσα «Β. Σεργιαννίδης»), στις 7 το απόγευμα.

«Η εντατική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια στην Κεντρική Μακεδονία αποδίδουν καρπούς. Με συντονισμένες ενέργειες και μεθοδική δουλειά, επιτύχαμε να διασφαλίσουμε από το Υπουργείο Ανάπτυξης την υπερδέσμευση κονδυλίων, ώστε πέρα από τα 1.273 εγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, άλλες 1.117 επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπό προϋποθέσεις.

Σε συνεργασία με όλα τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας μέσα από ένα πρόγραμμα ενημέρωσης για όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αξιολογηθεί ως δυνητικοί δικαιούχοι.  Με σαφή στοχοθεσία και  έγκυρη πληροφόρηση, επιδιώκουμε την μέγιστη δυνατή συμμετοχή δυνητικών δικαιούχων, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος, να ενταχθούν και τελικά να χρηματοδοτηθούν οι επενδύσεις τους.

Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους: Στις Σέρρες, εκτός από τις 67 εγκεκριμένες προτάσεις, οι δυνητικά υποψήφιες για ενίσχυση επιχειρήσεις είναι 56, με προϋπολογισμό 5.476.433 ευρώ, ενώ στην Ημαθία, εκτός από τις 58 εγκεκριμένες προτάσεις, οι δυνητικοί δικαιούχοι φθάνουν τους 70, με προϋπολογισμό 7.609.030 ευρώ.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η τόνωση της τοπικής οικονομίας αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της πολιτικής μας, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να δώσουμε ώθηση στις πολλαπλές αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής μας. Η απάντηση στην κρίση είναι, μεταξύ άλλων, η ορθολογική διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας, την αναχαίτιση της ανεργίας, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και νέου εισοδήματος», υπογράμμισε κατά την εισήγησή του στη σχετική ενημερωτική εκδήλωση στη Βέροια ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενίσχυση των δυνητικών δικαιούχων για το πρόγραμμα  «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου- υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 207-2013» συνεχίζεται ως εξής:

·                    Τετάρτη  11  Δεκεμβρίου 2013

Κιλκίς – Αίθουσα «Β. Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου Κιλκίς (19.00)

          Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κατερίνη – Συνεδριακή Αίθουσα Επιμελητηρίου Πιερίας (19.00)

          Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ν. Μουδανιά – Πνευματικό Κέντρο (17.30)

·        Δευτέρα 16/12/2013 & Τρίτη 17/12/2013

Θεσσαλονίκη – Ξενοδοχείο Porto Palace (18.00)

·        Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Έδεσσα – Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (18.00)