Παρουσία του Προέδρου και της Πρωθυπουργού της RepublikaSrpska η παρουσίαση του επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κ. Βασίλη Λάμπρου

 

σερΠαρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Μίλοραντ Ντόντικ και της Πρωθυπουργού κας. Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς της Σερβικής Δημοκρατίας (RepublicSrpska) μιας από τις δύο αυτόνομες οντότητες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 11.30 π.μ. τα επίσημα εγκαίνια του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της στη Θεσσαλονίκη, όπως και η παρουσίαση του επικεφαλής κ. Βασίλειου Λάμπρου.  

Η Σερβική Δημοκρατία (RepublicaSrpska) αποτελείται κυρίως από Σέρβους οι οποίοι ξεπερνούν σε πληθυσμό το ένα εκατομμύριο κατοίκους και έχουν ιστορικά, θρησκευτικά και ανθρωπιστικά, παράλληλες αλληλουχίες με τον Ελληνισμό. Την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί και επίσημα, η αμοιβαία θέληση για δημιουργία ισχυρών δεσμών,  μεταξύ Ελλάδος και REPUBLIKA SRPSKA  ενώ θα απευθυνθεί προσκλητήριο προς Έλληνες και Σέρβους που αγαπούν την εξωστρέφεια και το επιχειρείν, τον πολιτισμό και την παιδεία των δυο χωρών,  να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά  την προσπάθεια αυτή.