1Μια εντελώς διαφορετική ομιλία είχε σήμερα 11/5 ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας (ΣΥΡΙΖΑ) για την ΠΕ Πέλλας κ. Κελεσίδης Παύλος. Μαζί με τον υπ. Ευροβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κώστα Χρυσόγονο , καθηγητή συνταγματικού δικαίου.
Χαρακτηριστικά της ομιλίας του κ. Κελεσίδη ήταν η απλότητα , ο δυναμισμός αλλά και η αποφασιστικότητα του λόγου του.
Ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε εκτός των άλλων πως η πόρτα της εξόδου είναι ορθάνοιχτη στη Πέλλα για το δίπολο Θεοδωρίδη-Ανδρίτσο , πιστών υπηρετών των απαράδεκτων μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης και της τρόικα στην ΠΕ Πέλλας.
Ανέφερε επίσης πως η άσκηση πολιτικής για την Αντιπεριφερεία δε γίνεται με συμμετοχές σε γιορτές και πανηγύρια αλλά με προτάσεις και έργα.
2Στη συνέχεια σημείωσε τις προτάσεις της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας (ΣΥΡΙΖΑ) για έργα απαραίτητα στην Πέλλα με ρήτρα ανάπτυξης τόσο στο τομέα του οδικού δικτύου όσο και στην ισόρροπη ανάπτυξη και προβολή των τουριστικών προορισμών της Πέλλας.
Φυσικά ακόμα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα που είναι ο πρώτος πυλώνας ανάπτυξης στην Πέλλα με συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να μη χαθούν ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας.
Το διακύβευμα αυτών των εκλογών δεν είναι η βελτίωση του υπάρχοντος αυτοδιοικητικού μοντέλου (Καλλικράτης) είναι η κατάργηση του και η εφαρμογή ενός άλλου μοντέλου που θα λειτουργήσει ως ένας πυλώνας λαϊκής εξουσίας και συμμετοχής των πολιτών. Και ταυτόχρονα θα πρέπει η κεντρική εξουσία να εξασφαλίσει όλους τους πόρους ώστε οι δήμοι να μπορούν να ασκήσουν πραγματική διοίκηση σύμφωνα με το 102 άρθρο του Συντάγματος.

 

3

 

4