Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν συνολικά εννέα (9) άτομα

allodapoΣτο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, καθώς και την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής, αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων:

  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, συνελήφθησαν στην Έδεσσα, δύο ημεδαποί 28 και 39 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 2,5 γραμμαρίων και δύο ναρκωτικά δισκία, άνευ ιατρικής συνταγής, που κατείχαν από κοινού.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πέλλας και Χαλκιδικής, συνελήφθησαν 5 άτομα οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και διέμεναν παράνομα στην ελληνική επικράτεια .

· από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Σερρών και Πιερίας, συνελήφθησαν 3 άτομα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 29χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης (10) ετών, για κλοπή.

Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.