Ένα πλούσιο σε δράσεις διήμερο για τα τμήματα των Προσκόπων της Έδεσσας τα οποία συμμετείχαν στο σύνολό τους στις εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης Οκτωβρίου για τα Ελευθέρια της πόλης της Έδεσσας με τη συμμετοχή των προσκοπικών τμημάτων στην παρέλαση ενώ παράλληλα έτρεχε η παγκόσμια προσκοπική δράση JOTI – JOTA στην οποία με τη συνεργασία της Ραδιολέσχης Έδεσσας επικοινώνησαν οι πρόσκοποι της Έδεσσας με προσκόπους σε όλο τον κόσμο.

Συναντηση γονέων 23-10-2014
Η δράση είχε διάρκεια δύο ημερών και συνδυάστηκε με διανυκτέρευση των Λυκοπούλων στον αύλιο χώρο του Πανεπιστημίου και των προσκόπων στη προσκοπική λέσχη.
Με την ευκαιρία των παράλληλων δράσεων το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση γονέων όπου βαθμοφόροι και γονείς σε ένα ιδιαίτερο απογευματινό είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συσφίξουν τις σχέσεις τους ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή συνεργασία στα πλαίσια του ρόλου του προσκοπισμού.
Οι Βαθμοφόροι της Έδεσσας ευχαριστούν τους γονείς των προσκόπων και Λυκοπούλων για τη μεγάλη τους προσέλευση και για την εμπιστοσύνη στο έργο και στο ρόλο των βαθμοφόρων του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

JOTI-JOTA 2014
Το ΣΕΠ δίνει μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των στελεχών του και έτσι την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της Αρχικής Εκπαίδευση των νέων Βαθμοφόρων για την υπαίθρια διαβίωση και την προσκοπική τεχνική το οποίο είναι προϋπόθεση για την συνέχιση του επόμενου σταδίου όπως ορίζει ο κανονισμός εκπαίδευσης του ΣΕΠ.
Τα Επιτελεία του Νόμου Πέλλας αποτελούνται από άρτια εκπαιδευμένους βαθμοφόρους και με συνέπεια τα νέα μέλη που αναλαμβάνουν τμήματα εκπαιδεύονται συνεχώς ώστε να προσφέρουν στα τμήματά τους κάθε δυνατή γνώση μέσα από τις αρχές και τους Νόμους του Προσκοπισμού.