pazari-edessa[quote font=”arial” align=”no” bgcolor=”#” color=”#” bcolor=”#”]Λάβαμε το παρακάτω κείμενο από κατοίκους της περιοχής όπου πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη η Λαϊκή Αγορά της Έδεσσας[/quote]

Κάτοικοι της περιοχής Μισιρί της πόλη μας (οδοί Τσιμισκή – Κρήτης) όπου κάθε Πέμπτη λαμβάνει χώρα η λαϊκή αγορά διαμαρτύρονται για την παραμονή της στον ίδιο χώρο επί τριάντα (30) και πλέον χρόνια και για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί.

Όπως υποστηρίζουν, η λαϊκή αγορά προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα κάθε εβδομάδα. Η ηχορύπανση, η έντονη δυσωδία και μόλυνση της περιοχής που απειλεί τη δημόσια υγεία, η ημιτελής καθαριότητα των ευπαθών προϊόντων (οπωροκηπευτικών – ψαρικών), η καταστρατήγηση του ωραρίου κοινής ησυχίας, οι φθορές στις κατοικίες και στους γύρω από τη λαϊκή χώρους, η παρεμπόδιση της προσπέλασης των περιοίκων στα σπίτια τους εξαιτίας των πάγκων που στήνουν οι πωλητές, η δυσκολία μετακίνησης των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, η δυσκολία πρόσβασης ασθενοφόρου, πυροσβεστικής υπηρεσίας και οχημάτων της αστυνομίας, της ΔΕΗ, της ΔΕΥΑΕ και των λοιπών δημοσίων υπηρεσιών έχουν μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι ανέχονται αυτή την κατάσταση πάνω από τριάντα (30) χρόνια.

Όλα τα παραπάνω υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους αλλά και το περιβάλλον όπου ζούνε, την υγιεινή και την αισθητική τους προκαλώντας τους έντονη ανασφάλεια και δημιουργώντας πρόβλημα ελεύθερης κίνησης όλες τις Πέμπτες για τριάντα (30) και πλέον χρόνια, χρονικό διάστημα διόλου ευκαταφρόνητο και φυσικά πολύ άδικο.

Στις 25-03-2014 μάλιστα οι κάτοικοι της περιοχής έστειλαν Επισήμανση-Διαμαρτυρία με το θέμα αυτό στο δήμαρχο κ. ΓΙΑΝΝΟΥ Δημήτριο εκφράζοντας του την έντονη ενόχλησή τους για την καταχρηστική λειτουργία της λαϊκής και για τη μη μετεγκατάσταση της. Παρά τις διαβεβαιώσεις, όμως, του δημάρχου ότι θα εισηγηθεί τη μετακίνηση της, η λαϊκή παραμένει ως έχει χωρίς μάλιστα να έχει επιλυθεί κανένα από τα παραπάνω προβλήματα για τα οποία ο κ. Γιάννου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους κατοίκους της περιοχής κι υποσχέθηκε την επίλυσή τους έως ότου μετακινηθεί η λαϊκή αγορά σε μέρος όπου δε θα ενοχλεί κανέναν κάτοικο της πόλης μας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αναλγησία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην άσχημη κατάσταση την οποία βιώνουν και αναμένουν την αντίδραση του δημάρχου στο αίτημα της μετεγκατάστασης και την υλοποίηση των υποσχέσεων του απέναντί τους.