Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015 στις 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου, εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Τόμτση με τίτλο «ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ». Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία Jazz του «OFF MINOR QUARTET» με τους Κώστα Παπαχρήστου (τρομπέτα), Δήμο Σταλίδη (κιθάρα), Λάκη Σαμαρά (ηλεκ. μπάσο) και Κώστα Παπά (τύμπανα). Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και οι δύο εκδηλώσεις με αποκλειστικά Εδεσσαίους καλλιτέχνες. Οργάνωση: Φ.Σ.Ε. Μέγας Αλέξανδρος – ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.
ΑΦΙΣΑ
Πρόγραμμα συναυλίας:

1. Bag’s Groove (Milt Jackson)
2. Blue Bossa (Kenny Dorham)
3. Birk’s Works (Dizzy Gillespie)
4. Cantaloupe Island (Herbie Hancock)
5. All Blues (Miles Davis)
6. So What (Miles Davis)
7. Bluesitnitsa (Λάκης Σαμαράς)
8. Autumn Leaves (Joseph Kosma)
9. Now’s the Time (Charlie Parker)
10. Summertime (George Gershwin)

Ο Γιάννης Τόμτσης γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου στην Έδεσσα. Με την φωτογραφία ασχολείται τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάριο με τον Στράτο Καλαφάτη, ενώ επίσης έχει κερδίσει υποτροφία σε ιδιωτική σχολή της Θεσσαλονίκης μέσω διαγωνισμού φωτογραφίας. Φωτογραφίες του έχουν συμμετάσχει σε εκθέσεις τόσο στην Θεσσαλονίκη όσο και στην Έδεσσα. Τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

OFF MINOR QUARTET
Σύντομα βιογραφικά

Ο Κωνσταντίνος Παπαχρήστου είναι καθηγητής μουσικής στην Π.Ε. Πήρε το πτυχίο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου με βαθμό άριστα, όπου έκανε συγχρόνως μαθήματα κλασικής και jazz τρομπέτας. Επίσης είναι αριστούχος στα πτυχία Αρμονίας και Αντίστιξης. Υπήρξε μέλος του Ionian Brass Ensemble και μαθήτευσε στη Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία δίπλα σε μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος (Tim Hagans, Timofei Dokshizer, George Kontrafouris κ.α.). Έχει πολυάριθμες συμμετοχές σε συναυλίες, φεστιβάλ και μιούζικαλ ανά την Ελλάδα, και έχει ηχογραφήσει σε 5 δίσκους.
*****
Ο Δημοσθένης Σταλίδης είναι κατ’ επάγγελμα μαθηματικός και ερασιτέχνης κιθαριστής. Η ενασχόληση του με τη μουσική περιλαμβάνει αρκετά είδη αλλά κυρίως δραστηριοποιείται στη λαϊκή κιθάρα και στην jazz-blues κιθάρα. Ιδιαιτέρως σε σχέση με την jazz, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από μεγάλους κιθαρίστες του είδους και έχει μελετήσει σε βάθος το στυλ και τις τεχνικές της jazz κιθάρας.
*****
Ο συνθέτης και μπασίστας Λάκης Σαμαράς είναι πτυχιούχος Αρμονίας, Ενοργάνωσης, Αντίστιξης και Φούγκας, ενώ είναι τελειόφοιτος σύνθεσης στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε σεμινάρια jazz ( Eberhard Weber, Pat Martino, Κώστας Μαγγίνας κ.ά.) και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες (Oleg Chaly, Alexandar Yacimovic, Κώστας Μαγγίνας κ.ά.). Συνθέτει jazz, ethnic, fusion και συμφωνική μουσική και το έργο του έχει παρουσιασθεί σε τρία φεστιβάλ και πολλούς συναυλιακούς χώρους. Έχει ηχογραφήσει ως μπασίστας για την Ε.Ρ.Τ., σε 6 δίσκους ευρείας κυκλοφορίας και σε δεκάδες ακόμα νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
*****
Ο Κώστας Παπάς ξεκίνησε την μουσική του πορεία με τους ΣΕΤΕΡΑ στην Έδεσσα. Σπούδασε στο «Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης». Έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως: Ν. Παπάζογλου, Γ. Καϊμάκης (Μουσικό Πολύτροπο), Μ. Σιγανίδης, Χειμερινοί Κολυμβητές, Β. Νικολαΐδης, Γ. Μακρής κ.ά. Δισκογραφία: «Θεατρικό Εργαστήρι Θεσσαλονίκης», Μ. Σιγανίδης, «Χειμερινοί Κολυμβητές», Χ. Βέσκας – Μ. Μέσκος, Κ. Βόμβολος «Πειραματική Σκηνή της Τέχνης», Ηρ. Πασχαλίδης «Πειραματική Σκηνή της Τέχνης», Janis Kaimakis – Costas Papas – L’ epreinte Digital, Εκκλησιαστική χορωδία Αγ. Γεωργίου Γιαννιτσών, «Μουσικό Πολύτροπο», «ήχω ‘ν ηχώ».