Με 530 αθλητές ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ταεκβοντο Λυκείων την περασμένη Τετάρτη 13 Απριλίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πάλης στα Άνω Λιόσια. diasylogiko-etane-tkd-martios-foto-24-750x400
Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες είχαν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.), ή σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα αρμοδιότητας του ΥΠ.Π.Ε.Θ. του οποίου ο τίτλος απόλυσης είναι ισότιμος με τον τίτλο του Γενικού Λυκείου και να διαθέτουν αθλητικό δελτίο σε ισχύ της ΕΛ.Ο.Τ.. Στους αγώνες μετείχαν μαθητές/τριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998, 1999, 2000 & (2001 με την προϋπόθεση να φοιτά στην Α ́ Λυκείου), κάτοχοι 2ο ΚΟΥΠ και άνω (κόκκινη ζώνη και άνω) και εφόσον ο αριθμός των απουσιών τους δεν υπερβαίνει το όριο.
Από τον Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ αγωνίστηκαν 6 αθλήτριες και έφεραν 2 πέμπτες θέσεις, μία για την Πόζαρλη Αγγελική στην κατηγορία των -63 κιλά Νεανίδων και μία για την Μπαλδάρη Ελένη στην κατηγορία των +68 κιλών Νεανίδων. Και οι δύο αθλήτριες αγωνίστηκαν σε τρείς αγώνες , και έχασαν στον τρίτο και προημιτελικό και έτσι δεν κατάφεραν να ανέβουν για λίγο τα σκαλιά του βάθρου.
Ενώ μέχρι τον δεύτερο αγώνα κατάφεραν να φτάσουν οι υπόλοιπες αθλήτριες του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ χωρίς να καταφέρουν να ανέβουν τα σκαλιά του βάθρου.
Συγκεκριμένα πολύ καλή εμφάνιση για την Μπακύρτση Σταυρούλα στην κατηγορία των – 59 κιλά Νεανίδων που όμως έχασε στον 2ο αγώνα τελευταία στιγμή με 1 πόντο διαφορά, η Φαρμούζη Κυριακή στην κατηγορία – 68 κιλά Νεανίδων έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση αλλά μια στιγμή απροσεξίας της στοίχησε τον δεύτερο αγώνα ενώ στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και η Παπαδοπούλου Κυριακή που έχασε άδικα τον αγώνα εξαιτίας κακής διαχείρισης των διαιτητών ενώ η αντίπαλος της πήρε την 1η θέση της κατηγορίας. Η Παπαδοπούλου Ανδριάννα αν και συμμετείχε μόλις για δεύτερη φορά έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση στην κατηγορία – 63 κιλά Νεανίδων.

diasyllogiko-protathlima-reportaz-tkdmag-martios-13

ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΤΑΒΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΛΙΓΚΑ & ΜΠΟΠΤΣΗ ΤΟΥ Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ
Η 2η προπόνηση της επίλεκτης ομάδας της Ένωσης Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 16-17 Απριλίου στο προπονητήριο της Ένωσης επί της οδού Μοναστηρίου 202 με Σεφέρη.
Στην ομάδα της Εταβε ανήκουν και οι αθλήτριες του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ Παπαδοπούλου Κυριακή, Μαλίγκα Έλενα και Μπόπτση Αναστασία που πέρασαν στην ομάδα αφού κατείχαν την μεγαλύτερη βαθμολογία από την από τα πρωταθλήματα της προηγούμενης χρονιάς.
Ενώ για 3η χρονιά στους προπονητές των κλιμακίων ανήκει και η προπονήτρια του Α.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ Μπιρόζη Αναστασία και δηλώνει πόσο σημαντική είναι η αξία αυτής της συνεύρεσης των κορυφαίων αθλητών για την ανάπτυξη του αθλήματος σε συνεργασία με κορυφαίους προπονητές.
Οι αθλητές διαμένουν και σιτίζονται στο προπονητήριο ενώ τους παρέχονται δωρεάν φυσικοθεραπείες και συμμετοχή σε Διεθνή πρωταθλήματα.