Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος (5η φορά) ένας θεσμός ο οποίος άρχισε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Έδεσσας με πρωτεργάτιδα την κ. Δανάη Τριγωνάκη όπου πέρασε στην ιστορία και γέμισε την πόλη μας με χρώματα παράδοσης από Μακεδονία, Πόντο, Θράκη, Κρήτη, Ήπειρο και Μικρά Ασία. Από την Πλατεία Γρανικού, Γέφυρα Κιουπρί, Πλατεία Ηρώων, Ψηλό Βράχο, Πλατεία Καταρρακτών και Χρυσοστόμου Σμύρνης οι χορευτές της ζωής πέρασαν από κάθε δρόμο της Έδεσσας χειροκροτούμενοι από τους κατοίκους της πόλης μας. Ταυτόχρονα λοιπόν άρχισαν να περιοδεύουν από σημεία κλειδιά της πόλης μας (5 το απόγευμα) και γέμισαν χρώματα αλλά και ακούσματα παράδοσης. Το έναυσμα το έδωσαν οι τυμπανιστές Κάρανος όπου έδωσαν για άλλη μια φορά τον καλύτερό τους εαυτό και γέμισαν χαρά σε μικρούς και μεγάλους με τα απίστευτα ακούσματά των τυμπάνων τους.

Η συνδιοργάνωση φέτος ανήκε στους Συλλόγους της πόλης : Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Κρητών ο «Ψηλορείτης».

Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Ιωήλ η εκδήλωση κράτησε και φέτος τον φιλανθρωπικό της χαρακτήρα και τα καθαρά έσοδά της, θα ενισχύσουν φορείς της πόλης μας, που έχουν άμεση ανάγκη, όπως το γηροκομείο και το συσσίτιο. Έτσι, στο χώρο υπήρχαν κουμπαράδες ούτως ώστε, όποιος επιθυμούσε προσέφερε ό,τι είχε ευχαρίστηση, για την πραγματοποίηση αυτού του σκοπού.

Στο Εδεσσαϊκό στάδιο δεν έπεφτε καρφίτσα όπου ήλθαν και αγκάλιασαν πέραν των συνδημοτών μας, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα καθώς είδαμε και πολίτες άλλων Χωρών που ήλθαν και διασκέδασαν αλλά και πήραν μια γεύση από Ελλάδα.
Άψογη ήταν η παρουσιάστρια Ροζαλία Γαβριηλίδου όπου κατευθυνε τους χορευτές αλλά και ανέγγελνε τους χορούς. Σύσσωμος ο πολιτικός και ο αυτοδιοικητικός κόσμος έδωσε το παρών, η εκκλησία μας, καθώς και συμπολίτες μας. Άψογη ήταν και η αστυνομική διεύθυνση της πόλης μας όπου κατεύθυνε την κίνηση της πόλης έτσι όπως έπρεπε για να μην υπάρχει κάποιο ατύχημα με τους οδοιπόρους χορευτές και τα οχήματα.