Οι νέοι εθελοντές αιμοδότες πολλαπλασιάζονται…

Με την εγγραφή 120 νέων αιμοδοτών στο κίνημα των εθελοντών και τη Δημοτική Τράπεζα να ενισχύεται με 759 επιπλέον μονάδες αίματος ξεκίνησε για το 2017 η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που διοργανώνει με συνέπεια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Η πρώτη εξόρμηση εθελοντικής αιμοδοσίας του έτους, που ξεκίνησε το Σάββατο 4 Μαρτίου με αφετηρία τα Πεύκα και τον Αγ. Παύλο, ολοκληρώθηκε προχθές, Σάββατο 11 Μαρτίου, με τελευταίο σταθμό τη Νεάπολη, αφού προηγούμενα έκανε μια τετραήμερη στάση στις Συκιές. Όλο αυτό το διάστημα στους χώρους αιμοδοσίας η προσέλευση ήταν τέτοια που μόνο ικανοποίηση προκαλεί στους διοργανωτές, κυρίως από το γεγονός ότι στο προσκλητήριο του δήμου και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του ανταποκρίθηκαν άτομα νεαρής ηλικίας που έσπευσαν να προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους λίγο από το αίμα τους.

Την ίδια ώρα, αρκετοί ήταν και οι εθελοντές που καταγράφηκαν στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».
«Κι αυτή η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας και κοινωνικής προσφοράς που διοργάνωσε ο δήμος ανέδειξε το βαθμό αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει τους συνδημότες και συμπολίτες μας. Κατέγραψε για άλλη μια φορά και την ευαισθησία των νέων ατόμων που ανταποκρίθηκαν με μεγάλη διάθεση στα μηνύματά μας. Όλους αυτούς που μετέτρεψαν την οκταήμερη εξόρμηση σε γιορτή ανθρωπιάς οφείλουμε να τους συγχαρούμε και να τους ευχαριστήσουμε θερμότατα», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης με την ανεπάρκεια αίματος που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. Όπως ανέφερε, «το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό και οφείλουμε να σταθούμε απέναντί του με ευθύνη κι ευαισθησία, συμμετέχοντας όλοι μαζί στον αγώνα διαρκείας, και πολύ περισσότερο να στηρίζεται από φορείς της Πολιτείας».

Υπόθεση της κοινωνίας
Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, πάντως, κάθε εθελοντική αιμοδοσία, που πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο σε συνεργασία με τα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειου, Ιπποκράτειου και Γ.Παπανικολάου, αποτελεί υπόθεση της τοπικής κοινωνίας, των τοπικών συλλόγων και φορέων, που συμμετέχουν οργανωμένα στην κινητοποίηση. Είναι, όμως, υπόθεση και των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της περιοχής.
«Η οργανωμένη συμμετοχή των συλλόγων και των επαγγελματιών που στηρίζουν τον αγώνα του δήμου μας αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της διάδοσης των μηνυμάτων κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς. Κάθε φορά γνωρίζουμε όλο και περισσότερους αποδέκτες, γεγονός που ενισχύει την αισιοδοξία και την ελπίδα. Δεν μπορούμε παρά να τους συγχαρούμε όλους που βρίσκονται στο πλευρό μας, που βρίσκονται στο πλευρό των συνανθρώπων μας», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης.
Να σημειωθεί ότι την πρώτη εκστρατεία Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του έτους στήριξαν ενεργά: το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών, ο Ποντιακός Σύλλογος Πεύκων «ΠΑΡΚΑΡ», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης, το Φιλοζωικό Σωματείο Πεύκων «φροντιΖΩ», το 1ο ΕΠΑΛ Συκεών, το 6ο Σύστημα Προσκόπων Νεάπολης, ο ΦΟΙΒΟΣ Συκεών, η VSTROM HELLAS, ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου, η ΕΔΟΜΑΚ, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Συκεών, ο σύλλογος ΑΛΛΑΖΩ, η ομάδα μπάσκετ του Παναθλητικού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αετοράχης, ο ΒΑΟ, ο σύλλογος τραμπολίνο «ΖΕΥΣ», υο ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ, ο Σύλλογος Γυναικών «ΕΣΤΙΑ», ο Σύλλογος Ποντίων Νεάπολης, η Ένωση Γονέων Πεύκων και ο Σύλλογος Γυναικών Ρετζικίου.

Οι τυχεροί της κλήρωσης
Δυναμική υπήρξε και η συστράτευση των επαγγελματιών και επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίοι με συμβολικά δώρα επιβραβεύουν τους εθελοντές αιμοδότες. Από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα της αιμοδοσίας, τυχεροί αναδείχθηκαν οι:
1. Παπαδημητρίου Νικόλαος: Τριήμερη εκδρομή για ένα άτομο στην Ανδριανούπολη (DIMAKI TRAVEL AGENCY)
2. Καμίδου Έλενα: Μία συσκευή κινητού τηλεφώνου (EXPUS)
3. Ζήσης Αθανάσιος: Ένα ζευγάρι ηχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή (EXPUS)
4. Μαδεμλή Ειρήνη: Πίνακας ζωγραφικής (Γούτας Χρήστος)
5. Μεσημέρης Κωνσταντίνος: Πίνακας ζωγραφικής (Γούτας Χρήστος)
6. Κατσογιάννη Σωτηρία: Μία συσκευή τηλεφώνου «PANASONIC»
7. Απατσίδης Δημήτριος: Ένα ζευγάρι ηχεία ηλεκτρονικού υπολογιστή (EXPUS)
8. Γερεντές Κωνσταντίνος: Ένα Playmobill (ΔΙΚΤΥΟ)
9. Δρένου Δήμητρα: Ένα Playmobill (ΔΙΚΤΥΟ)
10. Πετρίδου Αικατερίνη: Δωροεπιταγή 15€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
11. Μπαχλή Παυλίνα: Δωροεπιταγή 15€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
12. Μπουντούρογλου Βασιλική: Μία τούρτα (ζαχαροπλαστείο «ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ»)
13. Μαγλάρας Γρηγόριος: Μία φιάλη κρασί (CALDERON)
14. Καραγιαννίδου Μαρία: Μία φιάλη κρασί (CALDERON)
15. Γκιούρας Χριστόδουλος: Μία φιάλη κρασί (CALDERON)
16. Παρασκελίδης Χαράλαμπος: Μία φιάλη κρασί (ζαχαροπλαστείο «ΜΑΣΚΩΤΙΤΣΑ»)
17. Γεωργάκα Ουρανία: Μία φιάλη κρασί (CALDERON)
18. Ιωάννου Ραφαέλα: Μία φιάλη κρασί (CALDERON)
19. Σιδηροπούλου Παρασκευή: Ένα άρωμα 30ml (Αρωματικές Δημιουργίες)
20. Αρβανιτόπουλος Θεοδόσης: Ένα άρωμα 30ml (Αρωματικές Δημιουργίες)
21. Ζήλιου Ιωάννα: Ένα άρωμα 30ml (Αρωματικές Δημιουργίες)
22. Γούλας Θεόδωρος: Δωροεπιταγή 15€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
23. Καρκατζίνος Θεόδωρος: Δωροεπιταγή 15€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
24. Αθανασιάδης Αθανάσιος: Δωροεπιταγή 15€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
25. Κεχαγιάς Στέργιος: Δωροεπιταγή 15€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
26. Δράκου Ευστρατία: Ένα άρωμα 30ml (Αρωματικές Δημιουργίες)
27. Στεργιανάκου Αθηνά: Ένα άρωμα 30ml (Αρωματικές Δημιουργίες)
28. Χριστοδούλου Αναστασία: Δωροεπιταγή 10€ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ MARKET)
29. Ζαγρή Αικατερίνη: Ένα τραπέζι δυο ατόμων (Παραδοσιακή Ταβέρνα «Σωτήρης»)
30. Τούλας Βασίλειος: Μία τούρτα (Εργ. Ζαχ/κης «Γεύσεις Ανατολής»)
31. Περάκης Γεώργιος: Μία τούρτα (Εργ. Ζαχ/κης «Γεύσεις Ανατολής»)
32. Τσατσαρώνης Χριστόφορος: Ένας πίνακας ζωγραφικής (Βλάσκος Σωτήρης)
33. Σακονίδης Γεώργιος: Ένα τραπέζι δυο ατόμων (Παραδοσιακή Ταβέρνα «Σωτήρης»)
34. Ψάλτη Ασημένια: Μία κολόνια (Beauty and Style)