Μια μοναδική, ξεχωριστή και ανεπανάληπτη “μαγειρική εμπειρία” είχαν την τύχη να ζήσουν οι σπουδαστές “Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρες Chef” του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας, την Τετάρτη 7/3/2018 στην πόλη της Σκύδρας.


Χώρος εξάσκησης αυτή τη φορά το ιδιαίτερο κατάστημα θαλασσινών “Fish Boutique & Grill Leros – Ioannou” https://www.facebook.com/lerosgiwrgos/
το οποίο αποτελεί πραγματικό κόσμημα, όχι μόνο για την πόλη της Σκύδρας αλλά και για ολόκληρο τον Ν. Πέλλας. Η σύγχρονη αυτή Boutique θαλασσινών, βασίζεται στα πρότυπα αντίστοιχων υπερπολυτελών food-boutique μεγάλων αστικών κέντρων, προσφέροντας παράλληλα υπηρεσίες ιχθυοπωλείου και μαγειρίου, με μενού που συνδυάζει πατροπαράδοτες συνταγές υλοποιημένες με θαλασσινά. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ Έδεσσας υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους κ. Κελεσίδη Ιωάννη, είχαν την ευκαιρία να μαγειρέψουν: Μουσακά με κιμά από θαλασσινά, Κεφτεδάκια θαλασσινών με ούζο, Πατατοσαλάτα με χταπόδι, Στιφάδο σουπιάς με καραμέλα από μπαλσάμικο και κρεμμυδάκι πέρλα και, τέλος, Φιλέτο μπακαλιάρου και Μύδια αχνιστά με γκουρμέ σάλτσα λεμονιού. Τα “εκκεντρικά” αυτά εδέσματα που προσφέρει η Boutique, στηρίζονται στις αρχές και παραδόσεις της Αγιορείτικης κουζίνας, η οποία εξυπηρετεί κυρίως τις νηστίσιμες ανάγκες των μοναχών. Αξίζει να σημειωθεί πως το μενού του μαγαζιού έχει συνδιαμορφώσει ο ίδιος ο αρχι-Chef και εκπαιδευτής του ΙΕΚ Έδεσσας κ. Κελεσίδης Ιωάννης, αποδεικνύοντας πως το “πάντρεμα” των παραδοσιακών φαγητών της Ελλάδος με τα θαλασσινά μπορεί να οδηγήσει σε γευστικότατα αποτελέσματα.

Η Διοίκηση του Δημοσίου ΙΕΚ Έδεσσας ευχαριστεί θερμά τον ιδιοκτήτη της Boutique κ. Λέρο Αναστάσιο, που έδωσε την ευκαιρία στους σπουδαστές του τμήματος να μυηθούν στις πρωτοποριακές συνταγές θαλασσινών του μαγαζιού, ανοίγοντας κυριολεκτικά τους “μαγειρικούς” τους ορίζοντες. Η προσφορά αυτή του ιδιοκτήτη στο κοινωνικό σύνολο, μέρος του οποίου αποτελεί το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας, επιβεβαιώνει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που τον διέπει και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα και παρακίνηση για όλους τους υπόλοιπους που μπορούν να προσφέρουν.