Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση τα εγκαίνια του 27ου Εικαστικού μήνα Μαΐου 2018 του Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος, με την έκθεση φωτογραφίας του Ραφαήλ Ζουμή υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια ποίησης του Δημήτρη Δουρβάνη.

Το καλλιτεχνικό δίδυμο Ραφαήλ Ζουμής και Δημήτρης Δουρβάνης συνεργάζονται για πρώτη φορά και έχει τεράστια επιτυχία όπου η τέχνη της εικαστικής φωτογραφίας παντρεύεται με το ντύσιμο μιας ιδιότυπης ποίησης με το αποτέλεσμα να είναι δημιουργικό και κάτι νέο να γεννιέται στον ευρύ χώρο της πολιτιστικής Έδεσσας.


Η θετική ανταπόκριση του κόσμου είναι το επιστέγασμα της σκληρής και δημιουργικής εργασίας στον χώρο του πολιτισμού όπου αξίζει ο κάθε συμπολίτης μας να την επισκεφτεί.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23 Μαΐου με οικοδεσπότη τον Χρήστο Παλάνη να παρουσιάζει την έκθεση στο φιλοθεάμον κοινό της Έδεσσας.

Παρών ο Δήμαρχος Έδεσσας κος Γιάννου, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρούλα Κατσάρα, ο Τρύφων Κίτσος και πλήθος από φίλους και φιλοθεάμον κοινό. Ο Δήμαρχος που πήρε τον λόγο μίλησε για τους Εδεσσαίους καλλιτέχνες Ραφαήλ Ζουμή που τον θεωρεί ως δικό του παιδί και κάθε φορά εντυπωσιάζεται με τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες και Δημήτρη Δουρβάνη όπου πέραν της ποίησης ασχολείται με το θέατρο με πάρα πολύ καλές κριτικές.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως την Τρίτη 29 Μαΐου από το απόγευμα 18:00 έως τις 22:00 βράδυ ενώ το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι και το απόγευμα στις 18:00 έως τις 22:00 το βράδυ, μα φυσικά που αλλού; Στο Παρθεναγωγείο στο Βαρόσι.