Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΕΛΛΑΣ χαιρετίζει το πλήθος κόσμου για ακόμα μια χρονιά παραβρέθηκε στον Ομαδικό Τάφο Γιαννιτσών και τίμησε την μνήμη των θυμάτων της θηριωδίας των ΝΑΖΙ και των Ταγματασφαλιτών συνεργατών τους του τάγματος Πούλου.

Για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι ο λαός των Γιαννιτσών και των περιχώρων δεν ξεχνά τα εγκλήματα των Ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, που συνέβησαν σε όλη την Ελληνική επικράτεια μη εξαιρουμένης της περιοχής μας, σε βάρος άμαχων πληθυσμών.

Αντίθετα, ο δήμαρχος Στάμκος με την ομιλία του απέδειξε την στενή σχέση του με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τις ακροδεξιές του απόψεις, καθώς προσπάθησε να κρύψει την πολιτική και ιστορική ταυτότητα των εγκληματιών και να ξεχαστεί ποιοι πραγματικά ήταν αυτοί που εκτέλεσαν 114 άμαχους Γιαννιτσιώτες.

Θα του το πούμε ξανά λοιπόν, όπως του το είπε και όλος ο κόσμος που ήταν στο μνημείο:

Ήταν οι Γερμανοί Ναζί και οι ντόπιοι φασίστες συνεργάτες τους ταγματασφαλίτες του Πούλου που εκτέλεσαν άμαχους Γιαννιτσιώτες τον Σεπτέμβρη του ‘44!

Δεν ακούσαμε από τον δήμαρχο ούτε μια λέξη για Ναζί, ούτε μια λέξη για Ναζισμό και Φασισμό, ούτε μια λέξη για τους ταγματασφαλίτες ντόπιους συνεργάτες των Ναζί.

Τόλμησε ο κ. Στάμκος να αναφέρει τον ηρωικό δήμαρχο Μαγκριώτη που ήταν ανάμεσα στους εκτελεσθέντες, αλλά με ευθύνη του Δήμου είναι εντελώς παραμελημένος ο τάφος του, γεγονός που προσβάλει την μνήμη του.

Η προσπάθεια να σβηστεί το όνομα και ο χαρακτηρισμός των Ναζιστών και Φασιστών από τους εγκληματίες της κατοχής έχει μόνο στόχο να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροδεξιών και να τους στρώσει το έδαφος για νέα εγκλήματα.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τον δήμαρχο Στάμκο, που ίσως να μην το κατάλαβε, αλλά στην προσπάθειά του να αποφύγει χαρακτηρισμούς που ξινίζουν στην εκλογική πελατεία του (Χ.Α., φασιστοειδή της περιοχής), αθωώνει τους εγκληματίες και προσβάλει τα θύματα και τις οικογένειές τους!

Η ιστορική μνήμη δεν σβήνεται έτσι απλά. Οι αγώνες του λαού μας για ελευθερία και τα θύματα του Ναζισμού έχουν χαραχτεί ανεξίτηλα στις μνήμες όλων των Ελλήνων!

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΝΑΖΙΣΜΟ