Εσχάτως στην πολιτική σκηνή της χώρας ανθεί το είδος των σκευωρών. Πρωταγωνιστούν πρόσωπα και πολιτικοί οργανισμοί που επιδιώκουν την στοχοποίηση θεσμικών προσώπων και στοχεύουν στην ηθική απονομιμοποίηση των ιδεολογικοπολιτικών τους αντιπάλων. Ημιθανείς πολιτικές “οντότητες”, που ξαφνικά, στο όνομα του αντιπερισπασμού για την υπόθεση του Κ. Σημίτη (κατά σύννομο τρόπο το άνοιγμα των λογαριασμών του), φόρεσαν τη “ζώνη αγνότητας”, ενώ ταυτόχρονα δίχως αιδώ, κυνισμό και πολιτικό τυχοδιωκτισμό, επιτίθενται συντονισμένα στο όνομα του απαραίτητου συμψηφισμού (υπόθεση C4i) σε πολιτικά πρόσωπα και πολιτειακούς παράγοντες.

Την ώρα λοιπόν που πολλοί διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την αθωότητα του Κ. Σημίτη, άλλως με περισσή σπουδή και λεκτικούς ακροβατισμούς δείχνουν την εμπλοκή και υπαινίσσονται την ενοχή των αντιπάλων τους, κάποιοι από την απ΄εδώ πλευρά σιωπούν, μένουν μακράν των προσδοκιών της κοινωνίας. Την ώρα λοιπόν που κάποιοι βγάζουν τον εαυτό τους και τον πολιτικό τους φορέα από το κάδρο των ευθυνών για την σοβούσα κοινωνικοοικονομική κρίση, άλλοι από την απ΄εδώ πλευρά, σε επίπεδο κορυφής, επιλέγουν την εκκωφαντική σιωπή γεγονός που ισοδυναμεί με αποδοχή της ανοικτής κατηγορίας κατά προσώπων του χώρου.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, παραμένει δυσερμήνευτο το γεγονός πως άνθρωποι που άφησαν αρνητικά τα χνάρια τους στην ιστορία, που ασέλγησαν στη συνείδηση, στο σώμα και στις αξίες της κοινωνίας με ποικίλες άνομες πράξεις ήτοι σκάνδαλα που υπερβαίνουν τα βιώματα, τα πιστεύω και τις αξίες του καθενός, έρχονται, σήμερα, στο προσκήνιο με αφοριστικά κλισέ διεκδικώντας για τον εαυτό τους το αναγκαίο άλλοθι και για τον φορέα τους την ψήφο, την προσοχή, την αποδοχή και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας!!!!!!!!.

*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος – Παιδαγωγός