Αν έχεις μετακομίσει πρόσφατα σε ένα νέο σπίτι και σκέφτεσαι πως θα διακοσμήσεις το μπαλκόνι σου, αυτό το άρθρο θα σου δώσει πολλές ιδέες και προτάσεις. Αυτό το καλοκαίρι κάνε το μπαλκόνι σου το απόλυτο στέκι με τους φίλους σου και μετέτρεψε αυτόν τον χώρο σε μια μικρή όαση. Θα χρειαστείς δημιουργικότητα, καλή παρέα και πολύ όρεξη.

  • Χαρτί και μολύβι

Το πρώτο βήμα είναι να μετρήσεις τον χώρο σου ώστε να μπορείς να υπολογίσεις τα έπιπλα, τις γλάστρες και τα πουφ που θα αγοράσεις. Παρέα με έναν αγαπημένο σου φίλο πάρε χαρτί και μολύβι, ένα μέτρο και ξεκινήστε να μετράτε το πλάτος, το μήκος και το ύψος του τοίχου και του κάγκελου προστασίας. Αφού σημειώσεις σε ένα χαρτί τις διαστάσεις, προσπάθησε να φτιάξεις ένα μικρό σχεδιάγραμμα με το που βρίσκεται η μπαλκονόπορτα και τα παράθυρα. Έπειτα, μπορείς φτιάξεις μια δική σου πρόταση διακόσμησης.

  • Βόλτα στα μαγαζιά

Αφού πια γνωρίζεις τον διαθέσιμο χώρο του μπαλκονιού σου, έφτασε η στιγμή να επισκεφθείς τα καταστήματα επίπλων εξωτερικού χώρου. Η πρόταση μας είναι να αγοράσεις ξύλινα έπιπλα, τα οποία θα είναι ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες και θα μπορείς κάθε χρόνο να ανανεώνεις με ένα λάδι για έπιπλα εξωτερικού χώρου. Τα ξύλινα έπιπλα σε αντίθεση με τα πλαστικά είναι πιο cozy και πιο ανθεκτικά στον χρόνο. Αγόρασε μαξιλάρια για τις καρέκλες ή μαξιλάρες ώστε να τα τοποθετήσεις στο μπαλκόνι για να έχεις πολλές επιλογές όταν θα έρχονται οι καλεσμένοι σου.

  • Ώρα για διακοσμητικά

Στα καταστήματα με είδη διακόσμησης κήπου θα βρεις το σετ επιπλών για το μπαλκόνι σου στο οποίο μπορείς να προσθέσεις χαλάκια, ψάθινα καλάθια και κρεμαστά τοίχου. Επίσης, επισκέψου ένα κατάστημα για να αγοράσεις μοντέρνα φανάρια δαπέδου τα οποία θα αναδείξουν με μοναδικό τρόπο την εξωτερική διακόσμηση. Μαζί με αγαπημένους φίλους, έφτασε η ώρα να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σου και να απολαύσετε παρέα το τελικό αποτέλεσμα. Τα διακοσμητικά που θα αγοράσεις, φρόντισε να ταιριάζουν στο στιλ που επέλεξες να κινηθείς και μην υπερβάλλεις στις αγορές σου.

  • Δώσε χρώμα

Φυσικά από όλες αυτές τις κινήσεις, δεν έχουμε αναφέρει ακόμη τα φυτά εξωτερικού χώρου. Αν λατρεύεις τα λουλούδια και δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα για τη φροντίδα τους, επισκέψου ένα φυτώριο και αγόρασε τα πιο ανθεκτικά φυτά τα οποία με λίγη φροντίδα θα δώσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα στο μπαλκόνι σου. Αγόρασε γλάστρες ή ξύλινες ζαρντινιέρες και βάλε αρωματικά φυτά τα οποία θα μπορείς να προσθέτεις και στο φαγητό σου. Επιπλέον, για ακόμη περισσότερο χρώμα πρόσθεσε στα κάγκελα μια καλαμωτή από μπαμπού ώστε να δημιουργήσεις ιδιωτικότητα και να κάνεις το μπαλκονάκι σου ακόμη πιο coziness.

Με μικρές προσθήκες μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα στο οποίο θα χαίρεσαι να απολαμβάνεις καθημερινά. Μπορείς να βάλεις φωτάκια στο μπαλκόνι σου για περισσότερο φως το βράδυ ή να επιλέξεις vintage λαμπτήρες LED για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το καλοκαίρι πλησιάζει, μην αργείς, παρέα με τους αγαπημένους σου φίλους θα δημιουργήσεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα!