Επειδή ο ευτελισμός των θεσμών και η δημαγωγία οδηγεί δίχως άλλο ένα λαό σε παραλυτικά αδιέξοδα, απόγνωση και ομαδική παράκρουση, οι πολίτες λένε όχι στους ιεροκήρυκες του διχασμού, στους “νεκροθάφτες του έθνους” και στους παντός είδους λαϊκιστές, που περιφέρουν καθημερινά, δίκην ζηλωτών, ευθαρσώς και υποκριτικά τον επιδερμικό τους λόγο.

Σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και αξιομνημόνευτων ανατροπών που επέχουν θέση ουσιαστικής ρήξης με την κανονικότητα του χθες, οι νέοι άνθρωποι απαιτούν από το πολιτικό προσωπικό της χώρας αυτοκυριαρχία, συναίσθηση ευθύνης, σύνεση και μέτρο. Το καταλαβαίνουν όσοι συνομιλούν καθημερινά με νέους ανθρώπους, αφουγκράζονται την αγωνία τους.

Κατά μείζονα λόγο, ονειρεύονται μια σύγχρονη, ευαίσθητη και έμψυχη πολιτεία με γρήγορα αντανακλαστικά, που θα είναι ταυτόχρονα αναβαθμός πολιτισμού με υπόβαθρο τον ελεύθερο, συνειδητοποιημένο, υπεύθυνο και ενήμερο πολίτη. Ζουν με την προσδοκία του πολιτικού που θα αδιαφορεί εντέλει για το πολιτικό κόστος και θα αναγάγει το θεσμό που υπηρετεί στο ύψος της συνείδησης του κράτους, φανερώνοντας πολιτικό θάρρος, ρηξικέλευθο πνεύμα και πολιτική αξιοπρέπεια!!!!!!!!!
*Πολιτικός Επιστήμων – Τεχ.Γεωπόνος- Παιδαγωγός