Στην πλέον απομακρυσμένη γωνιά της Ελλάδος στο ακριτικό Διδυμότειχο βρέθηκε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης (OKE), όπου και έγινε κοινωνός των προβλημάτων της περιοχής, από τον Δήμαρχο της πόλης, Παρασκευά Πατσουρίδη.

Το φλέγον θέμα που τέθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης τους ήταν η ανατροπή της πληθυσμιακής ισορροπίας, μεταξύ χριστιανικού και μουσουλμανικού στοιχείου, με την φυγή νέων ανθρώπων, προς αναζήτηση εργασίας σε άλλους νομούς.

Η πρόταση της ΟΚΕ για να σταματήσει το φαινόμενο της δημογραφικής κατάρρευσης των ευαίσθητων παραμεθόριων περιοχών, είναι να δοθούν οικονομικά και φορολογικά κίνητρα στις επιχειρήσεις που εγκαθίστανται εκεί, όπως μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, του ΦΠΑ, του κόστους μεταφοράς πρώτων υλών, καθώς επίσης και η επιδότηση της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΟΚΕ, Βασίλης Αναστασόπουλος επισήμανε ότι: «θα έπρεπε να ήταν δεδομένη η πολιτική στήριξης των συνοριακών νομών για καθαρά εθνικούς λόγους, καθώς δεν μπορείς να εγκαταλείπεις τόσες χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στις προκλήσεις που απορρέουν από την γεωγραφική τους θέση».