Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές νοιώθω πολύ τυχερός γιατί έχω γνωρίσει πολύ αξιόλογους και δραστήριους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Έτσι σήμερα, στον προαύλιο ενός γνωστού ξενοδοχείου της πόλης μας, είχα την τύχη να συναντηθώ με μία Βαροσιώτισσα Εδεσσαία κουβεντιάζοντας πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τον Δήμο μας.

Συζητήσαμε τα προβλήματα και τις προοπτικές της πόλης μας και κατόπιν περπατήσαμε σε διάφορα σημεία της. Ο λόγος για τη Βασιλική Τσάμη, η οποία γεννήθηκε στην Έδεσσα το 1982, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Ζέζο με τον οποίο έχουν αποκτήσει δυο παιδιά. Είναι διπλωματούχος Τεχνικός Γραφίστας Ηλεκτρονικής Σχεδίασης Εντύπου.

Γνωρίζω Βασιλική ότι ανήκεις σε μία από τις παλιές οικογένειες του Βαροσίου, ποια η σχέση σου με αυτό;

Κύριε Δούκλη από τη συνοικία του Βαροσίου έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις. Το πατρικό σπίτι του πατέρα μου βρίσκεται εκεί και τα παιδικά μου χρόνια τα πέρασα στα γραφικά σοκάκια του. Το σπίτι αυτό το παραχωρήσαμε στον δήμο Έδεσσας για να μπορέσει να αναπαλαιωθεί μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος. Σήμερα, έχει την ονομασία «Οικία Τσάμη» και χρησιμοποιείται ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Τι σας ώθησε να θέσετε υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Έδεσσας;

Ως κάτοικος Βαροσίου έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της παλαιάς Έδεσσας ιδιαίτερα της Βυζαντινής και της αρχαίας πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ως σύγχρονη Εδεσσαία θέλω να ασχοληθώ με τα σύγχρονα προβλήματα του Δήμου και να συμβάλω με φρέσκιες ιδέες στην επίλυσή τους.

Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να συνταχτείς με την Ενωτική Δράση του υποψήφιου δημάρχου Αντώνη Ρυσάφη κι όχι με κάποιον άλλο συνδυασμό;

Η απόφασή μου να κατέβω με τον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου Αντώνη Ρυσάφη, είναι γιατί τον θεωρώ ικανό να διοικήσει αποτελεσματικά και προς όφελος των συνδημοτών μου στον Δήμο Έδεσσας. Είναι ένας άνθρωπος που δουλεύει με οργάνωση και μεθοδικότητα και όταν αναλάβει τα καθήκοντα στον Δήμο μας θα μπορέσει να υλοποιήσει καινοτόμες ιδέες για την πόλη μας που θα την καταστήσουν πρωτοπόρα σε πολλούς τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Στην απόφασή μου να συνταχθώ με τον Αντώνη Ρυσάφη συνετέλεσε και η ανταπόκριση που βρήκα στις θέσεις μου για την επαίσχυντη «Συμφωνία των Πρεσπών» η οποία δεν λύνει αλλά αντιθέτως δημιουργεί προβλήματα στον Ελληνισμό και ιδιαίτερα στον Μακεδονικό Ελληνισμό.

Ποιο θεωρείς ενδεικτικά ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτήν την εποχή στην πόλη μας που χρειάζεται λύση;

Η πόλη της Έδεσσας έχει πολλά και χρόνια προβλήματα τα οποία θέλουν νέες ιδέες και πολύ δουλειά για να επιλυθούν. Ένα από τα πρώτα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι το κυκλοφοριακό. Δημιουργεί μεγάλη ταλαιπωρία στους οδηγούς ειδικά σε ώρες αιχμής και θεωρώ πως δεν έχουν γίνει οι σωστές ενέργειες των αρμοδίων ώστε να αποφευχθεί όλο αυτό.

Γιατί να σε εμπιστευτεί και να σε ψηφίσει ένας Δημότης του Δήμου Έδεσσας;

 

Η πορεία του καθενός ορίζει τη συνέπεια και τη συνέχειά του. Είμαστε οικογένεια Εδεσσαίων και μου έχουν μάθει οι γονείς μου ότι αυτός ο τόπος αξίζει να τον προσέξουμε και να τον παραδώσουμε στα παιδιά μας ακόμη πιο όμορφο και να τους δώσουμε προϋποθέσεις να θέλουν να μείνουν και να τον αγαπήσουν.

Βασιλική, σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές με υγεία και δύναμη για τη συνέχεια!

Σας ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ με τη σειρά μου εύχομαι σε όλον τον κόσμο, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!