Στην πόλη μας έχουμε την τύχη να υπάρχουν λαμπροί επιστήμονες αλλά και άνθρωποι που νοιάζονται και βοηθάνε έμπρακτα μέσα από το έργο τους, τους συμπολίτες μας. Το έργο του είναι αξιέπαινο και σίγουρα θα συνεχιστεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία στο μέλλον.
Mέσω των επαγγελματικών του γνώσεων συνεργάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο της Μητρόπολής μας και πολλές φορές παρέχει δωρεάν, με επιτυχία τις υπηρεσίες του σε αθλητές κατά τη διάρκεια αθλητικών διοργανώσεων.
Παρών σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο με λόγο και με στάση πάντα προς το συμφέρον της πόλης και διευκόλυνσης των συμπολιτών μας.
Η συναναστροφή μαζί του είναι μια τεράστια τιμή για εμένα και κάθε συμβολή του θα με ακολουθεί πάντα διότι ο Κώστας είναι ομαδικός, ενωτικός και με πολύ σημαντικό προσόν επίσης την οργάνωση. Είναι εξωστρεφής και παρών σε κάθε κοινωνική εκδήλωση του Δήμου μας.
Σήμερα περάσαμε ένα όμορφο πρωινό και συζητήσαμε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα του Δήμου μας, προσωπικές ερωτήσεις και τα προβλήματα με την αλλαγή του ΠΕΔΥ σε Κέντρο Υγείας.

Διαπιστώνω ότι σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση υπάρχουν αρκετοί νέοι σε ηλικία υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια όλων των συνδυασμών. Πως το σχολιάζεις;

Είναι ευχάριστο ότι στην πόλη μας δραστηριοποιούνται οι νέοι και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά του Δήμου. Θεωρώ απαραίτητη την συμμετοχή τους καθώς ο ενθουσιώδης δυναμισμός τους είναι αυτός που δίνει την απαραίτητη ισορροπία για μία υγιή σχέση ανάμεσα στους υποψήφιους που κατέχουν εμπειρία.
Οι εκλογές όμως φέτος είναι με βάση το νέο εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής και λόγω των περισσότερων υποψηφίων οι ψήφοι μοιράζονται και ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί, εκλέγεται με λιγότερες έδρες. Ο συναγωνισμός μεταξύ των συνυποψήφιων είναι μεγάλος και δεν μπορούμε να μιλάμε με σιγουριά. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα βάση των προηγούμενων εκλογών. Η ψήφος του κάθε δημότη αποκτά μεγαλύτερη σημασία από κάθε άλλη φορά.

Σε αυτά τα 5 χρόνια που πέρασαν όλοι περιμέναμε να πάρεις μια θέση αντιδημάρχου. Ποιοι ήταν οι λόγοι που δεν επιτεύχθηκε κάτι τέτοιο;

Θεωρώ ότι η εμπλοκή μου στο Τμήμα Υγείας και η ανάθεση μου ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου ήταν μια απόφαση ορθή του Δημάρχου καθώς οι γνώσεις μου συμβάδιζαν με τον τομέα που μου ανέθεσαν. Η απόκτηση της εμπειρίας στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης μου έχει δώσει την βάση για να μπορέσω να διαχειριστώ αποτελεσματικά οποιαδήποτε αυξημένα καθήκοντα μου ανατεθούν στο μέλλον.

Μολονότι έχουμε μεγάλο αριθμό ασθενών που μέσω του ΠΕΔΥ διευκολύνονταν να εξεταστούν και να παίρνουν τα φάρμακα τους έγκαιρα βλέπουμε αντίθετα ότι έγινε υποβάθμιση σε Κέντρο Υγείας. Τι σημαίνει αυτό για τον Δήμο μας και τους Δημότες μας και τι μπορούμε να κάνουμε;

Η αλλαγή του ΕΟΠΥ σε κέντρο Υγείας είναι απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Αυτή η αλλαγή στην πόλη μας έχει επιφέρει συγκεκριμένα προβλήματα όπως στην πληρότητα του ιατρικού προσωπικού μειώνοντας το δραματικά. Σαν Δήμος όμως και μέσω από την θέση που κατέχω στην διοικούσα επιτροπή έχουμε κάνει προσπάθειες να στελεχωθεί με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων και ήδη περιμένουμε σε μόνιμες θέσεις ένα παιδίατρο, ένα οδοντίατρο και ένα γενικό γιατρό. Περιμένουμε το νέο ακτινολογικό μηχάνημα και με την απόκτηση νέου αιματολογικού αναλυτή παρέχονται ήδη δωρεάν μικροβιολογικές εξετάσεις. Και δεν σταματάμε, συνεχίζουμε με απώτερο σκοπό να λειτουργεί και να διευκολύνει στο μέγιστο τους δημότες μας.

Ξημερώνει Δευτέρα 27 Μαΐου και είστε Δημοτικός Σύμβουλος. Τι θα περιμένουν οι δημότες από τον Κώστα Λαμπρόπουλο;

Οι δημότες μας περιμένουν μόνο λύσεις και εγώ είμαι πάντα έτοιμος για να συνεχίσω να δουλεύω για μια πόλη σύγχρονη, υγιή και προσβάσιμη σε όλους τους πολίτες αναδεικνύοντας τον χαρακτήρα της, τονίζοντας τον πολιτισμό της, επενδύοντας στο τουρισμό για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας με δημιουργία και καινοτομία. Θα είμαι εδώ σε όποια θέση και αν ταχθώ με γνώμονα το όφελος του Δήμου μας και δίπλα στους δημότες μας.