Ο Γεώργιος Κεσίσογλου είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας με την “Λαϊκή Συσπείρωση”. Γεννήθηκε και κατοικεί μόνιμα στην πόλη της Έδεσσας. Είναι 32 χρονών παντρεμένος και έχει μια κόρη. Είναι απόφοιτος Δ.Ι.Ε.Κ στον τομέα του διοικητικού και οικονομικού στελέχους επιχειρήσεων, εργάζεται σε βιομηχανία κονσερβοποίησης φρούτων και είναι αξιολογημένος διαιτητής ποδοσφαίρου. Εχθές, είχαμε την τιμή να βρεθούμε και να συζητήσουμε μαζί του για την υποψηφιότητά του, το προεκλογικό κλίμα αλλά και κάποιες από τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ας δούμε όμως τι απάντησε στις ερωτήσεις μας!

Στις Δημοτικές εκλογές με τον Γιώργο Κεσίσογλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ποια είναι τα κίνητρα της υποψηφιότητάς σου για τον Δήμο Έδεσσας;

Πήρα αυτήν την απόφαση επειδή πιστεύω πως κάθε προοδευτικός άνθρωπος, κάθε αγωνιστής πρέπει να τολμάει, να βγαίνει μπροστά, να διεκδικεί με όλους τους τρόπους την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του. Οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” δίνουν αυτήν τη μάχη από το συγκεκριμένο πόστο. Πιστεύω πως η διαφορά σ’ αυτές τις εκλογές μπορεί να γίνει με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”σε δήμους και περιφέρειες.

Ο προεκλογικός αγώνας είναι στην κορύφωση. Ποιο είναι το κλίμα που εισπράττεις;

Ο Κόσμος μας υποδέχεται πολύ θετικά δείχνει να θέλει να αγωνιστεί στο πλευρό μας για να αλλάξουν πολλά πράγματα στον Δήμο. Δείχνουν ότι θέλουν κάτι καινούργιο στον Δήμο, κάτι νέο με όρεξη για δουλειά και με διαφορετικές ιδέες.

Σε τι δεσμεύεσαι προσωπικά απέναντι στους πολίτες εάν εκλεγείς στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας οι αθλητές των ακαδημιών του μπάσκετ, βόλεϊ και χάντμπολ να μην έχουν επαρκείς χώρους άθλησης και να αναγκάζονται να κάνουν προπονήσεις μέχρι και αργά τη νύχτα στο ακατάλληλο κλειστό ΕΠΑΛ το οποίο όταν βρέχει γίνεται πίστα του Κανόε Καγιάκ. Όπως επίσης και το κολυμβητήριο της πόλης το οποίο τα τελευταία χρόνια ή δεν λειτουργεί καθόλου ή λειτουργεί για δύο τρεις μήνες σαν αναψυκτήριο. Οπότε δεσμεύομαι ότι θα παλέψω για τη δημιουργία ελεύθερων χώρων άθλησης και πολιτισμού δωρεάν για όλους. Στο μείζων θέμα του κυκλοφοριακού στην πόλη της Έδεσσας όπου δεσμευόμαστε σαν παράταξη ότι θα παλέψουμε να γίνει καινούρια χάραξη με βάση νέες μελέτες και όχι μελέτες 30 και 40 χρόνων πριν. Όπως επίσης δεσμεύομαι στη μείωση των δημοτικών τελών. Γενικότερα δεσμεύομαι ότι και την επόμενη μέρα της εκλογής μου ως δημοτικός σύμβουλος θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στο πλευρό των δημοτών του Δήμου μας.

Τι μήνυμα θα έστελνες στους δημότες του Δήμου Έδεσσας λίγο πριν την τελική στροφή προς την κάλπη;

Ο κόσμος δεν πρέπει να δει αυτές τις εκλογές σαν χαλαρή ψήφο, όπως φυσικά δεν πρέπει και να απέχει γιατί με την αποχή δεν κέρδισε κανείς τίποτα. Πρέπει να καταλάβει ότι η ανατροπή θα ξεκινήσει από τον Δήμο με τις τοπικές εκλογές και θα επεκταθεί στην κεντρική εξουσία μέσω των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών που θα ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες. Γι’ αυτό ψηφίζουμε “Λαϊκή Συσπείρωση” σε Δήμους και Περιφέρειες και Κ.Κ.Ε. στις ευρωεκλογές.