Στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών, που πραγματοποιεί σε όλο το Νομό Πέλλας, η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ κα. Κική Παπαδάκη, επισκέφτηκε θεσμικούς φορείς στην πόλη της Έδεσσας.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, συνάντησε τον Αστυνομικό Διευθυντή Σπύρο Διόγκαρη, με τον οποίο είχε μια συζήτηση που αφορούσε τις ανάγκες τις ΕΛ.ΑΣ. σε τοπικό επίπεδο. Η υποψήφια βουλευτής, τόνισε στον κ.Διόγκαρη, την πλήρη εμπιστοσύνη της στο έργο της Αστυνομίας και την παγιωμένη ανάγκη της στήριξης της από το κράτος και τους πολίτες. Επόμενος σταθμός της περιοδείας της ήταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Έδεσσας, όπου εκεί συνάντησε τον Διοικητή Γιώτη Ζώη, από τον οποίο και ενημερώθηκε για τις συνθήκες που επικρατούν στην υπηρεσία.

Η κα. Παπαδακη, άκουσε με προσοχή ακόμα και τις λεπτομέρειες στην άσκηση των καθηκόντων των πυροσβεστών, τονίζοντας ότι “οι σύγχρονοι ήρωες, θα πρέπει να συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας για το πραγματικά μεγάλο έργο που προσφέρουν στην κοινωνία”.

Λίγο αργότερα, επισκέφτηκε το ΚΑΠΗ της Έδεσσας, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ” θαμώνες” του, αλλά και με το προσωπικό, για την καθημερινότητα σε αυτό το χώρο, αλλά και να ακούσει τους ηλικιωμένους, για το πώς βιώνουν σήμερα όλη την δύσκολη καθημερινότητα. Αμέσως μετά, πήγε στο ΚΔΑΠ ” Ορίζοντας” όπου συζήτησε με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων ΑμΕΑ Έδεσσας Γεωργία Κικίδου, και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά το πραγματικά θαυμαστό έργο, που γίνεται σε αυτή την κοινωνική δομή της πόλης.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες για την έναρξη της λειτουργίας της στέγης ημιαυτόνομης διαβίωσης των ΑμΕΑ στην πόλη. Η κα. Παπαδάκη, συνάντησε στη συνέχεια τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, στο γραφείο του τελευταίου και αφού τον συνεχάρει για την επανεκλογή του, συζήτησε το προγραμματικό πλάνο που θέτει ο Δήμος για την επόμενη τετραετία, δηλώνοντας αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Τέλος, η υποψήφια βουλευτής, πήγε στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και ενημερώθηκε για την λειτουργία του, από τον διοικητή Χρήστο Σμία.

Η κα. Παπαδάκη, τόνισε στον διοικητή, ότι στο χώρο της υγείας πρέπει να υπάρχει μια συνεχής στήριξη, από όλους, γιατί αυτό το υπέρτατο κοινωνικό αγαθό, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από κανένα. Παράλληλα τόνισε ότι και η ίδια η τοπική κοινωνία θα πρέπει να συμβάλλει σε αυτό.

Με εκτίμηση,
Παπαδάκη Γ. Κυριακή