Δύο αξιόλογες εκδηλώσεις διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, μέσα στο τελευταίο χρονικό διάστημα, το Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.) Σκύδρας.

Επρόκειτο για τις εξής εσπερίδες που πραγματοποιήθηκαν για τις μαθήτριες και τους μαθητές στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου:

1. Τετ.26-2-2020: «Το άγχος φίλος κι εχθρός…μαζί!», με εισηγητές:
-την Άννα Ασλανίδου Μ.Α.-ΜSc Ψυχολόγο, Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας,
-τον Δρ. Παύλο Περπερίδη Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων Ημαθίας- Πέλλας-Πιερίας.
2. Τετ.4-3-2020: «Η ιδιωτικότητα, μια από τις προκλήσεις στον κυβερνοχώρο»
με εισηγητή τον Γεώργιο Παπαπροδρόμου Υποστράτηγο, ε.α. ΕΛ.ΑΣ., πρώην Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Ειδικό σε θέματα αντιμετώπισης εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο.

Σύμφωνα με το Γενικό Λύκειο Σκύδρας οι εκδηλώσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που αυτό εκπονεί με τίτλο «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ» και με στόχο τη δημιουργία θετικού κλίματος στο σχολείο.

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με αφορμή τις παραπάνω εκδηλώσεις στις οποίες προσκλήθηκε και συμμετείχε δήλωσε, μεταξύ των άλλων τα εξής:
Με μεγάλη μου χαρά συμμετέχω κάθε φορά στις εκδηλώσεις του ΓΕ.Λ. Σκύδρας, όπως ήταν και οι δύο πολύ σημαντικές πρόσφατες εσπερίδες που διοργανώθηκαν κι ολοκληρώθηκαν μ΄επιτυχία και είχαν ως θέματα αντίστοιχα: 1.Το άγχος φίλος κι εχθρός…μαζί! και 2. Η ιδιωτικότητα, μια από τις προκλήσεις στον κυβερνοχώρο.

Όσον αφορά την πρώτη εκδήλωση θέλω και πάλι να συγχαρώ θερμά τους εισηγητές: την Άννα Ασλανίδου Μ.Α.-ΜSc Ψυχολόγο, Διευθύντρια Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Νάουσας και τον Συντονιστή εκπαιδευτικού έργου φιλολόγων Πέλλας και Ημαθίας Δρ. Παύλο Περπερίδη.

Οι επισημάνσεις και οι συμβουλές τους ήταν πολύ χρήσιμες και σημαντικές για τη διαχείριση του άγχους που όλες κι όλους απασχολεί και ενδιαφέρει και βεβαίως τις μαθήτριες και τους μαθητές μας, την ψυχολογία των οποίων αισθανόμαστε, ενθυμούμενοι τα μαθητικά μας χρόνια και μάλιστα τις περιόδους των εξετάσεων.
Όσον αφορά τη δεύτερη εκδήλωση συγχαίρω, επίσης, θερμά τον Υποστράτηγο μας Γιώργο Παπαπροδρόμου που γνωρίζω χρόνια, όπως και τους προηγούμενους εισηγητές,κι οποίος κάθε φορά κι όπου προσκληθεί, όχι μόνον μέσα στο Νομό μας αλλά και σ΄όλη τη χώρα προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες του για την ασφάλεια και την προστασία μας και ιδίως των παιδιών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο. Θέλω να υπογραμμίσω, με βάση την εισήγησή του, ότι η τεχνολογία θα πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο, να είναι δηλαδή ανθρωποκεντρική, θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην ιδιωτικότητα του κάθε ανθρώπου και να μην υπάρχει παραβίαση και εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην πέφτουμε θύματα καιροσκόπων και εκμεταλλευτών στο διαδίκτυο.
Όπως έχω δηλώσει, και θα το επαναλάβω και τώρα, από τις εκδηλώσεις του ΓΕ.Λ. Σκύδρας πάντα φεύγω με τις καλύτερες εντυπώσεις και με μεγάλη ικανοποίηση. Τυχαίο όμως δεν είναι τίποτε. Η πρόοδος των παιδιών μας είναι το αποτέλεσμα σοβαρής δουλειάς που γίνεται από καθηγήτριες, καθηγητές, μαθήτριες, μαθητές και γονείς κι όλη την εκπαιδευτική κοινότητα! Συγχαρητήρια σε όλες κι όλους.
Θέλω και πάλι να συγχαρώ θερμά τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ Σκύδρας Ευστάθιο Μισαηλίδη, τις καθηγήτριες και τους καθηγητές που επιμελήθηκαν τη διοργάνωση των εκδηλώσεων: Ελπίδα Αποστολίδου, Δημήτρη Βαμβακίδη, Μαλαματή Δουλαδίρη, Ειρήνη Παπαδοπούλου, επίσης, τις μαθήτριες, τους μαθητές κι όλους τους συντελεστές των εκδηλώσεων για τις αξιόλογες όπως κάθε φορά, πρωτοβουλίες τους. Εύχομαι να έχουν όλες κι όλοι υγεία και δύναμη.
Ειδικά για τα παιδιά μας θα το επισημάνω και πάλι ενθαρρύνοντάς τα: να προσπαθούν, ν΄αγωνίζονται, με πρόγραμμα, με αυτοπεποίθηση, με πίστη στις δυνάμεις τους και με δημιουργικό… άγχος ώστε να κάνουν τα όνειρα και τους στόχους τους πραγματικότητα.
Κι εμείς, όλες κι όλοι, να τα συμπαραστεκόμαστε, να τα βοηθάμε, να προσφέρουμε αγάπη και να δείχνουμε την εμπιστοσύνη μας!